Opleiding Woonhulp

Door een moeilijke jeugd, is het leven voor Karlijn niet makkelijk geweest. Ze werd uit huis geplaatst, van tehuis naar tehuis. Nu zit zij op haar plek, want ze heeft talent voor het omgaan met dementerende ouderen. "Ik kan ze aandacht geven en dat is belangrijk voor ze", zegt ze. Naast haar is een man net in slaap gevallen. "Ik heb hem geholpen met z’n ontbijt. Hij kan niet echt meer praten, maar grapjes maken we wel. Hij zegt een woordje, daar reageer ik enthousiast op en dan beginnen we te lachen. Je krijgt er een soort van liefde voor terug. Ik heb door dit werk veel meer zelfvertrouwen. Het is echt heel erg leuk werk"!

Opleiding WoonHulp

Wil je graag in de zorg werken en lukt dit niet via het ROC, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Dan kan dit wel bij Cordaan.Cordaan heeft in mei 2019 toegezegd dat 50 Woonhulpen een betaalde baan in een van haar verpleeghuizen krijgt.

De opleiding WoonHulp is een opleiding in de zorg voor ouderen en gehandicapten. Je volgt de opleiding op je werk bij Cordaan. Je komt dan te werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Je krijgt ook begeleiding van Cordaan door een werkbegeleider. Je leert taken die hier veel voor komen. Bijvoorbeeld het opruimen en schoonmaken van woonkamers en slaapkamers. Het transport van het linnengoed en de vuilnis. Het begeleiden van ouderen en gehandicapten bij activiteiten. Elke week krijg je een halve dag theorie, die wordt gegeven door de werkbegeleider van Cordaan.

Wanneer je de opleiding gehaald hebt krijg je het diploma WoonHulp. Hiermee laat je zien wat je kunt en heb je kans op een betaalde baan als WoonHulp bij Cordaan.

Wil je meer informatie over de functie WoonHulp en het opleidingstraject, bekijk dan het filmpje WoonHulp of neem contact op met de afdeling Instroom via (020) 229 00 88 of werk-dagbesteding@cordaan.nl