Opleiding Woonhulp

Voor Karlijn is het leven niet gemakkelijk geweest, met een moeilijke jeugd. Uit huis geplaatst, van tehuis naar tehuis. Maar nu zit ze op haar plek, want voor de omgang met dementerende ouderen heeft ze talent. ‘Ik kan ze aandacht geven en dat is belangrijk voor ze’, zegt ze. Naast haar is een man net in slaap gevallen. ‘Ik heb hem geholpen met z’n ontbijt. Hij kan niet echt meer praten, maar grapjes maken we wel. Hij zegt een woordje, daar reageer ik enthousiast op en dan beginnen we te lachen. Je krijgt er een soort van liefde voor terug.’ Ik heb door dit werk veel meer zelfvertrouwen. Het is echt heel erg leuk werk!

Opleiding WoonHulp

Wil je graag in de zorg werken? Lukt dit niet via het ROC, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Dan kan dit wel bij Cordaan. In mei 2019 heeft Cordaan toegezegd om 50 WoonHulpen een betaalde baan te geven in één van de verpleeghuizen van Cordaan.

De opleiding WoonHulp is een opleiding in de zorg voor ouderen en gehandicapten. Je volgt de opleiding op je werk bij Cordaan. Je komt dan te werken in  de ouderen- of gehandicaptenzorg. Je krijgt ook begeleiding van Cordaan door een werkbegeleider.  Je leert taken die hier veel voor komen. Bijvoorbeeld het opruimen en schoonmaken van woonkamers en slaapkamers. Het transport van het linnengoed en de vuilnis. Het begeleiden van ouderen en gehandicapten bij activiteiten. Elke week krijg je een halve dag theorie. Die wordt gegeven door de werkbegeleider van Cordaan

Wanneer je de opleiding gehaald hebt krijg je het diploma WoonHulp. Hiermee laat je zien wat je kan en heb je kans op een betaalde baan als WoonHulp bij Cordaan.

Wil je meer informatie over de functie WoonHulp en het opleidingstraject, bekijk dan het filmpje WoonHulp of neem contact op met de afdeling Instroom via (020) 229 00 88 of werk-dagbesteding@cordaan.nl