VVD kamerlid Sophie Hermans loopt mee in de wijk

maandag 11 december 2017

Op vrijdag 8 december meldt VVD Tweede Kamerlid Sophie Hermans zich om 7.00 uur bij het wijkteam Spaarndammerbuurt. Doel van dit bezoek is een dagdeel meelopen om met eigen ogen te zien en te ervaren wat wijkzorg is.

Wijkverpleegkundige Jacinthe de Graaff laat haar eerst kennis maken met de collega’s. Meteen komt dan het gesprek op gang over de werkdruk. En over het aantrekkelijker maken van het vak. Wat zou helpen is als er meer positieve publiciteit over de zorg zou zijn. Dan raken vanzelf meer jongeren geïnteresseerd in een loopbaan in de zorg.

Vervolgens pakken Jacinthe en Sophie de fiets om de wijk in te gaan. Alle cliënten vinden het leuk om een belangstellend kamerlid op bezoek te krijgen. In deze buurt komt veel psychosociale problematiek voor. Jacinthe vertelt over hoe lastig het soms kan zijn om cliënten die een Rechtelijke Maatregel (RM) op zak hebben, opgenomen te krijgen. Dat geldt ook voor ouderen met een WLZ-indicatie. Oorzaak in beide gevallen is een gebrek aan intramurale plaatsen. Ook kan het heel moeilijk zijn op een WLZ-indicatie te krijgen voor een hulpbehoevende cliënt die intensieve zorg nodig heeft.

Sophie Hermans observeerde aandachtig, luisterde goed en toonde oprechte belangstelling. Ze neemt de ervaringen van deze ochtend mee naar de Tweede Kamer.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina