Vier nieuwe Roze Lopers voor Cordaan

maandag 27 juni 2016

‘Kleurrijk’ is een kernwaarde van Cordaan, en ook de kleur roze komt prominent voor in ons logo. Deze week werd bekend dat vier van onze locaties het keurmerk ‘Roze Loper’ hebben verdiend: Nieuw Vredenburgh, woonzorgcentrum Buitenveldert, Kraaipan en het Olympisch Kwartier. Daar is door alle betrokkenen op de locaties enorm hard aan gewerkt, en dat is zowel een compliment als een felicitatie waard.

Zorglocaties krijgen een Roze Loper als ze laten zien dat ze achter seksuele tolerantie staan. Dit betekent dat iedereen zich thuis en welkom moet voelen in deze locaties. Er mag geen sprake zijn van discriminatie of gevoelens van ongemak in welke vorm dan ook als het gaat om achtergrond of leefstijl. Hierbij is in het bijzonder aandacht voor cliënten en medewerkers met een niet-heteroseksuele achtergrond (LHBT-groep). Respect en tolerantie moeten terugkomen in de kwaliteit van zorg en het beleid. Vier van onze locaties hebben al enige tijd Roze Lopers: d’Oude Raai, De Buitenhof, het Havengebouw en De Gooyer. De laatste heeft er zelfs al twee; eentje voor de ouderenzorg en eentje voor de zorg aan mensen met een verstandelijke beperking.
 
KIWA is de organisatie die beoordeelt of ene locatie de Roze Loper waardig is. In de rapportages was KIWA heel positief. Niet alleen werd gesignaleerd dat diversiteit in algemene zin goed op de kaart staat bij Cordaan. Ook was er waardering voor de openheid onder de medewerkers, het vraaggerichte werken, de sociaal-emotionele veiligheid en de ruimte die mensen ervaren. Signalen worden opgepakt voordat ze uitmonden in incidenten, en er is veel aandacht voor normen en waarden. Doelstelling van Cordaan is om in verloop van tijd alle locaties roze te kleuren.

Deel deze pagina