Vernieuwd zorgconcept in Osdorperhof geopend

donderdag 9 maart 2017

Stadsdeelbestuurder Achmed Baâdoud opende op 8 maart ons geheel vernieuwde zorgcomplex De Osdorperhof. Dit gebeurde in gezelschap van Birgitte de Maar (bestuurder Rochdale), Yvonne Wilders én twee bewoners.

Op de begane grond biedt het gebouw de wijk een zorgconcept dat aansluit bij de eisen van deze tijd. “Een aanwinst voor de wijk”, aldus Baâdoud. Hij onthulde dat zijn eigen moeder in het complex woont.  Locatiemanager Nathalie Wellens vertelde: ”Alle doelgroepen van Cordaan vinden onderdak op de Osdorperhof. Het pand biedt verder huisvesting aan een zelfstandige huisarts, fysiotherapeut, een kapper én een sportschool die zich richt op ouderen. Voor twee thuiszorgteams is de Osdorperhof de uitvalsbasis.”

Er zijn 30 zelfstandige woningen: 15 bestemd voor ouderen en 15 bestemd voor GGz-cliënten. Aan de S.F van Ossstraat zijn 26 woningen met een eigen servicepunt bestemd voor cliënten met een verstandelijke beperking. Voor alle doelgroepen is er dagbesteding beschikbaar. Ook voor ouderen in wijk.
In de loop van dit jaar opent ook café restaurant De Buren op deze locatie. De Buren biedt betaalbare maaltijden voor de buurt. Cliënten met een beperking vinden er werk.

Deel deze pagina