Samenwerking Antoni van Leeuwenhoek en revalidatie/verpleeghuis Hof van Sloten van meerwaarde voor hoofd-hals oncologie patiënten

donderdag 27 oktober 2022

Vanaf 1 oktober 2022 gaat het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) nauwer samenwerken met Hof van Sloten (HVS) door hoofd-halsoncologie patiënten te laten revalideren in Hof van Sloten, een locatie van zorgorganisatie Cordaan tegenover het AVL. Afgelopen jaar is een start gemaakt met deze samenwerking door met het AVL/HVS een zorgpad te ontwikkelen voor deze patiënten en duidelijke afspraken te maken omtrent de (para)medische samenwerking. 

Door de efficiënte samenwerking hoeven patiënten minder lang in het ziekenhuis te verblijven: de opnameduur in het ziekenhuis is met gemiddeld 75 ligdagen verkort. Dit is van grote meerwaarde voor deze patiëntengroep. Patiënten verblijven gedurende deze tijd dichtbij het ziekenhuis, in Hof van Sloten op de revalidatieafdeling, waardoor zij zowel tijdens als na de behandeling kunnen werken aan hun herstel en terugkeer naar huis.  

Het succes van deze samenwerking zit in het laagdrempelige contact en de scholing tussen de (para)medisch specialisten van het AVL en Hof van Sloten. Daarnaast is er een dagelijkse shuttleservice tussen de twee instellingen waar de patiënt gebruik van kan maken om zo eenvoudig naar afspraken in het AVL te kunnen komen. De korte afstand tussen beide instellingen zorgt ervoor dat de vele afspraken in het ziekenhuis zo min mogelijk belastend zijn voor de patiënt en de patiënt zich volledig kan richten op het herstel. 

De samenwerking tussen het AVL en Hof van Sloten is onlangs bekrachtigd.  

 

Deel deze pagina