Prijs voor inspirerende leerwerkplek mensen met beperking

maandag 15 mei 2017

Het Ei van Columbus gaat dit jaar naar De Kweker. Volgens de jury biedt deze groothandel in Amsterdam de beste, meest opvallende, bijzondere en inspirerende leerwerkplek van dit moment. Naast De Kweker waren vier andere organisaties genomineerd voor de prijs, onder wie Staatsbosbeheer, De Makro en Albert Heijn.

Het Leerwerkbedrijf van Cordaan reikt de prijs voor de tweede keer uit. Een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt om hun talenten te benutten, komt in aanmerking voor de prijs. Vorig jaar won het Gemeente Vervoerbedrijf (GVB).

Pieter Vroegop (directeur van De Kweker) is vereerd met de prijs, die voor hem totaal onverwacht kwam. Het is inmiddels vijftien jaar geleden dat de eerste ploeg van Cordaan bij De Kweker binnenstapte. Daarmee was het bedrijf een voorloper. Over zijn ervaring met deze talentvolle doelgroep zegt adjunct-directeur Peter Poelstra: "Je moet dit als bedrijf echt willen, want het gaat niet vanzelf en het kost echt tijd. Ondertussen is de Cordaan-ploeg (17 mensen) onmisbaar voor ons geworden".

Directeur van het Cordaan Leerwerkbedrijf Gerda van der Meer benadrukt dat er met meer dan zeventig bedrijven succesvol wordt samengewerkt. "Met de uitreiking van het Ei van Columbus zetten we hen jaarlijks in het zonnetje". In het kader van dit zonnetje stelde het Leerwerkbedrijf het magazine 'In goede banen' samen. In dit magazine komen cliënten, begeleiders en werkgevers aan het woord over hun samenwerking.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina