Prijs voor beste werkgever met aandacht voor arbeidsgehandicapten

dinsdag 5 juni 2018

Voor de derde keer wordt op 7 juni a.s. het Ei van Columbus uitgereikt aan de beste werkgever die werk biedt aan mensen met een arbeidshandicap. Het Leerwerkbedrijf van Cordaan stelt deze prijs jaarlijks beschikbaar. Het Gemeente Vervoerbedrijf (GVB) en groothandel De Kweker zijn eerdere winnaars van het Ei van Columbus.

Vijf organisaties genomineerd
Vijf genomineerde samenwerkingspartners van het Leerwerkbedrijf van Cordaan zijn dit jaar bezocht door de jury om een indruk van de werkplek te krijgen. Op 7 juni nemen ze deel aan een pitch waarin ze zichzelf presenteren. Dit zijn de vijf genomineerde organisaties: 

Partners voor Jeugd is een samenwerkingsverband van organisaties die actief zijn in de (preventieve) jeugdbescherming en jeugdreclassering. De organisatie biedt een veilige werkplek aan mensen met een arbeidshandicap. Doorgroei naar betaald vast werk is een bewezen mogelijkheid die Partners voor Jeugd biedt. 

Met de Amsterdamse Internationale School werkt het Leerwerkbedrijf al 10 jaar samen. De school biedt werk aan mensen met een arbeidshandicap. Ze zijn volledig geïntegreerd met het onderwijzend personeel en de overige medewerkers. Ook bij de uitbreiding naar Zuidoost en Buitenveldert wordt vanaf de start rekening gehouden met de inzet van de Cordaan groep. 

Cormet is een maatschappelijk betrokken cateraar die tot doel heeft gezonde schoolkantines te exploiteren. Op de Hogeschool in Holland te Diemen werken er dagelijks drie mensen met een arbeidshandicap in de kantine van Cormet. Ze vormen met de andere medewerkers een gezellig hardwerkend team.  

Voor het vervoer van personen is Munckhof de vaste partner van Cordaan. Inmiddels biedt het bedrijf aan mensen met een arbeidshandicap een opleiding tot chauffeur en een opleiding tot bijrijder. 

Stadsdeel Oost biedt al jarenlang werk aan mensen met een arbeidshandicap. In de Indische Buurt maken zij het verschil door het zwerfvuil op te ruimen. Ook hier vindt doorstroming plaats naar volwaardige arbeidsplaatsen dankzij de geboden werkervaring en begeleiding. 

De jury
Peter van Diemen (expert arbeidsparticipatie) vormt samen met ervaringsdeskundige Perez Dalloe en Viktor Bos (Amsterdam Economic Board) de jury. Op 7 juni maken ze bij voormalig winnaar groothandel De Kweker bekend aan wie het Ei van Columbus dit jaar wordt toegekend.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina