Jetta Klijnsma op werkbezoek bij deelnemers Leerwerkbedrijf van Cordaan

vrijdag 24 maart 2017

Donderdag 23 maart bracht Jetta Klijnsma (demissionair staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid met de portefeuille participatie) een werkbezoek aan woonzorgcentrum Hof van Sloten van Cordaan (ouderenzorg). Op deze locatie zijn cliënten met een verstandelijke beperking werkzaam in de linnenkamer, de keuken en ondersteunend in de zorg. Sommigen op basis van een leerwerkplek, anderen op basis van een arbeidsovereenkomst met Cordaan.

Klijnsma maakte ook kennis met deelnemers van het leerwerkbedrijf die op andere Cordaanlocaties werkzaam zijn. Directeur Maarten Straus en locatiemanager Wilma Roerade benadrukten dat cliënten belangrijk werk verrichten en volwaardige leden van de teams zijn. Staatssecretaris Klijnsma toonde zich oprecht geïnteresseerd in de verhalen van de deelnemers over hoe ze de combinatie van leren en werken ervaren. Werkbegeleiders vertelden hoe ze samenwerken met cliënten en zo veel mogelijk gebruik maken van hun talenten. Ter plekke konden de aanwezigen proeven van de appeltaart, de broodjes en andere producten die bij de horecatak van het leerwerkbedrijf, ‘De Buren’, worden gebakken, gesmeerd en belegd.

De staatssecretaris toonde zich verrast hoe het Cordaan lukt jonge mensen met een beperking op te leiden en te begeleiden naar betaald werk door de kracht van hun talenten aan te boren. Het bezoek werd afgesloten met een rondgang door Hof van Sloten langs de werkplekken van de cliënten. Bij het bezoek was onder meer een delegatie van brancheorganisatie VGN aanwezig, onder wie voorzitter Femke Halsema. Zij nam als gast de Amerikaanse schrijver Andrew Salomon mee. Hij is op uitnodiging van de VGN in Nederland voor een lezing over zijn boek ‘Ver van de boom’ (als je kind anders is).

Lees meer over het werkbezoek van Jetta Klijnsma aan Cordaan in het artikel op de website van VGN.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina