Hof van Sloten ontvangt Roze Loper tijdens start Senior Pride

donderdag 2 augustus 2018

Lang voordat de gasten uit heel het land de oprijlaan betraden van Hof van Sloten, een van de locaties van Cordaan in Nieuw West, hadden de organisatoren de regenboogvlag al hoog in top gehesen. Maandag 30 juli zal om meerdere redenen de geschiedenisboeken in gaan.

Na de mooie openingswoorden van Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland, overhandigde Emre Ünver, stadsdeel voorzitter van Amsterdam Nieuw West, de Roze Loper aan Eelco Damen, voorzitter Raad van Bestuur Cordaan. Deze Roze Loper staat symbool voor de alle Roze Loper trajecten die Cordaan nu loopt, waarmee ze nog dit jaar het totale aantal Roze Lopers hoopt te verdubbelen.
De Roze Loper is een symbool waarmee de organisatie laat zien open te staan voor seksuele diversiteit en dat zij een LHBTI vriendelijk beleid voert.

Het was niet alleen de start van de Senior Pride, maar ook de vierde Nationale Roze Ouderendag. Een dag waar met spanning naar werd uitgekeken, want wie zou dit jaar Mrs. en Mr. Senior Pride worden. De jury die moest kiezen uit een aantal kandidaten, maakte uiteindelijk de winnaars bekend: De Zeeuwse Ditty Smit – van Damme en de uit Utrecht afkomstige Kees van den Berg. Zowel Ditty als Kees zetten zich al jaren in als Roze 50+ ambassadeurs om de positie van LHBTI ouderen te verbeteren.
 
Er was niet alleen aandacht voor serieuze zaken. Luna Lunettes en haar mannen Don Pasquale en DirQ  presenteerden hun muzikale programma CLOSE TO YOU XXL. En natuurlijk toonden de medewerkers van Hof van Sloten zich als geweldige gastheren en gastvrouwen: Roze hapjes, roze bubbles zorgden voor een extra feestelijke stemming.
 
Deze dag werd georganiseerd in samenwerking met Roze 50+, een samenwerkingsverband van ANBO en COC.
 

Bron: Manon Linschoten - COC en Hanneke Heim - Cordaan
Fotografie: Manon Linschoten

Deel deze pagina