Filmpremière Handicap Experience

maandag 23 mei 2016

Kijk jij weleens door de ogen van een ander? Die van verwant, omstander, cliënt of begeleider? Doe je dat met een open blik en zonder vooroordelen? En levert je dat andere inzichten op? Dit is waar het om gaat in de Handicap Experience.

Op 17 mei gingen de filmpjes van de Handicap Experience in première bij Theater de Kom in Nieuwegein. Aanwezig waren verwanten, cliënten, medewerkers en bestuurders van de vijf organisaties die samenwerken aan het project: Amerpoort, Cordaan, ORO, Siza en De Twentse Zorgcentra.

Het uiteindelijke doel van de Handicap Experience is dienstverlening bieden die niet uitgaat van de handicap van de cliënt, maar van de mens met zijn of haar individuele mogelijkheden. In 2015 werd in dat kader gestart met de ontwikkeling van drie prikkelende filmpjes die bedoeld zijn in dialoog te gaan met elkaar. Met een open blik en zonder vooroordelen. Verwanten, medewerkers en cliënten dachten mee. Theater Totaal, een werkplek voor talentvolle acteurs met een verstandelijke beperking, werd gevraagd om erin te acteren. Resultaat zijn drie korte, prikkelende films en een informatiefilmpje over het project.

Lees het verslag van de filmpremière van de Handicap Experience.

Deel deze pagina