Expositie Kleurrijk Ouder Worden

donderdag 7 april 2022

Op maandag 21 maart is in Eben Haëzer de foto-expositie Kleurrijk Ouder geopend. Hierin worden 28 kleurrijke portretten van bewoners van De Buitenhof, Eben Haezer, Nieuw Vredenburgh en d’ Oude Raai tentoongesteld. Met deze expositie willen we de acceptatie van seksuele- en genderdiversiteit onder ouderen meer zichtbaar en meer bespreekbaar maken. Niet alle geportretteerde bewoners hebben een LHBTQI-achtergrond, wel dragen zij de gezamenlijke boodschap dat iedereen mag zijn wie die is en houden van wie die wilt.

Tijdens Prideweek 2021 zijn er binnen de verpleeghuizen van Cordaan zijn allerlei roze activiteiten georganiseerd. Een van de activiteiten was een fotoshoot met bewoners. Gekleed in extravagante outfits zijn zij prachtig geportretteerd door fotograaf Kami Dubel. Uit de beelden spreekt kracht, trots maar ook kwetsbaarheid.   

Nina van Rheenen, participatiecoach en organisator van de fotoshoot, benadrukt het belang van roze activiteiten in verpleeghuizen: "Ook met een zorgvraag moet je jezelf kunnen zijn. Dus laat die prachtig bontgekleurde trui niet in de kast liggen en maak diversiteit bespreekbaar om acceptatie te vergroten." 

Van de 28 portretten is de expositie “Kleurrijk Ouder worden” gemaakt  

Komend jaar is de expositie te zien in 17 van onze verpleeghuizen. Op dit moment wordt de expositie tentoongesteld in verpleeghuis De Buitenhof.
Naast de opening op 21 maart, delen we tot aan Pride 2022 maandelijks een regenboog van de portretten delen via we de website van Cordaan.  

De portretten worden ook getoond in de Pride Photo Exhibition 2022

8 Portretten worden ook getoond op grote billboards op 13 plekken in Nederland tijdens de Pride Photo Exhibition 2022. Op vrijdag 1 april is deze geopend op de IJpromenade in Amsterdam, tegenover Eye filmmuseum.

Korte film, door Louie Tas, van de feestelijke opening in Eben Haëzer 

 

 

Deel deze pagina