Eerste medewerker van Wijkteam RED van start bij Cordaan

maandag 6 juli 2020

Een mooie mijlpaal voor Wijkteam RED en het Zorgeloos Thuis-team van Cordaan. Op woensdag 1 juli is Jessica gestart als eerste medewerker van Wijkteam RED. De afkorting RED staat voor Redder en Doener. Het betreft een nieuwe functie (inclusief opleiding), speciaal voor mensen met een arbeidshandicap die graag in de thuiszorg willen werken. Het mes snijdt hier duidelijk aan twee kanten. De thuiswonende ouderen krijgen meer persoonlijke aandacht en de RED-medewerkers krijgen zinvol en inclusief werk.

Jessica: "Ik heb eindelijk mijn droombaan in de thuiszorg!”
Jessica glundert van trots en houdt haar zojuist ondertekende contract en bos bloemen stevig vast. Eindelijk gaat haar lang gekoesterde wens in vervulling: een betaalde baan in de ouderenzorg. Als Redder en Doener (RED) werkt Jessica als volwaardig collega (maar met begeleiding van een jobcoach en werkbegeleider) in het Zorgeloos Thuis-Team van Cordaan. Ze ondersteunt thuiswonende ouderen met boodschappen doen, helpt bij het bereiden van maaltijden, doet de (af)was, maakt een praatje en onderneemt leuke activiteiten. Dat bevalt haar uitstekend: “Ik heb eindelijk mijn droombaan!” Daarnaast ondersteunt Jessica ook met het aan- en uitdoen van steunkousen. De extra aandacht voor de cliënt wordt bijzonder gewaardeerd door de ouderen. “Jessica maakt makkelijk contact met de cliënt en wordt nu al gezien als een echte aanwinst!”, aldus de collega’s uit haar Zorgeloos Thuis-Team. Naar verwachting start in het najaar een tweede RED-medewerker in Zorgeloos Thuis in Zuid.

Leren in de praktijk
Wijkteam RED is een doorontwikkeling van het succesvolle opleidingstraject tot Woonhulp, waarbij kandidaten met een arbeidshandicap via praktijkleren een opleiding volgen op een zorglocatie van Cordaan. De pilot van Wijkteam RED is mede mogelijk gemaakt met het prijzengeld van de prijsvraag ‘Maak Amsterdam inclusiever’.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Wijkteam RED? Neem dan contact op met de projectleider Annerieke Akkerman op aakkerman@cordaan.nl of telefonisch via 06 39268838.

 

Deel deze pagina