De Quarantainer en het Bezoekershuisje maken bezoek van dierbaren mogelijk

zaterdag 18 april 2020

Al weken kunnen bewoners van onze zorgcentra geen bezoek meer ontvangen. Door hartverwarmende initatieven van het evenementenbureau Eventcare en het Brabantse bedrijf Flexhotels, is voor onze locaties De Buitenhof en Marke de Meenthoek bezoek nu alsnog mogelijk.

De Quarantainer
De Quarantainer is een mobiele ontmoetingsplek die het voor bewoners mogelijk maakt om, zonder fysiek contact, bezoek van hun dierbaren te ontvangen.

Drie weken geleden is het idee ontstaan door Paco Voorhans. Paco zelf is ongeneeslijk ziek: "Wat als ik in door deze crisis niet meer met mijn geliefde kan zijn? Moet ik in eenzaamheid sterven zonder fysiek afscheid te kunnen nemen?"  Een verschrikkelijk idee waar Paco en zijn team van Eventcare een oplossing voor wilden bieden. Op vrijdag 17 april konden zij de tweede Quarantainer in Nederland plaatsen. Cordaan is ontzettend dankbaar dat deze in gebruik mag worden genomen door De Buitenhof.

AT5 en wethouder Zorg, Simone Kukenheim, kwamen ook langs toen de Quarantainer geplaatst werd. Zie hieronder het nieuwsitem waarin de vrouw van één van onze bewoners, na vier weken haar man weer van relatief dichtbij kan zien. “Ik ben er zo blij mee. Zo dicht zijn we in weken niet meer bij elkaar geweest”.

Bekijk het nieuwsitem van AT5 hier

Klik hier voor meer informatie over de Quarantainer

Het Bezoekershuisje
Op woensdag 15 april werd eenzelfde soort concept, ‘het Bezoekershuisje’, in gebruik genomen bij Marke de Meenthoek in Huizen. Het bezoekershuisje is gerealiseerd door het Brabantse bedrijf Flexotels. Middenin deze container zit een glazen wand, waardoor kwetsbare ouderen hier nu toch bezoek kunnen ontvangen. Elkaar in de ogen kunnen kijken, elkaars nabijheid voelen, de ander moed inspreken. Voorheen de normaalste zaak van de wereld, maar in deze tijden heel bijzonder.

Initiatiefnemer Erna Knecht (teammanager) is dolblij met de komst van het huisje: “Het was voor ons ontzettend heftig om de bezoekerssluiting te moeten aankondigen. Zowel bij bewoners als hun familie zorgde dit voor veel emotie en dat is natuurlijk heel begrijpelijk. De afgelopen weken hebben wij veel gebruik gemaakt van videobellen. Een mooie oplossingen, maar je merkt dat dit voor de oudere generatie toch niet helemaal echt voelt.”

Familie en bewoners zijn razend enthousiast: “Het was een geweldige ervaring, om mijn moeder na 4 weken weer te zien en tegelijk te spreken en dit is zeker een mooie oplossing in deze corana tijd. We zullen er nog vaker gebruik van maken!”

 

 

Deel deze pagina