De +deken van Bijzonder Amsterdams: een deken voor jezelf is een deken voor een ander

dinsdag 27 december 2022

Nieuw bij Bijzonder Amsterdams: de +deken (plusdeken). Met de aankoop van deze deken wordt eenzelfde deken geschonken aan iemand die wel een warme deken of een hart onder de riem kan gebruiken. De dekens zijn hand gebreid door ouderen uit de wijk en bewoners van woonzorgcentrum In Het Zomerpark in Nieuw-Vennep.  

Het idee van de +deken is al een paar jaar geleden ontstaan. Iedere week kwamen de ouderen bij elkaar om samen te breien. Want dat is toch gezelliger dan alleen. Maar de vrouwen wilden ook graag wat betekenen voor anderen. Zo ontstond het idee van de Plusdeken. Door de coronapandemie kwam het project stil te liggen doordat samenkomen om te werken aan de dekens niet meer kon. Maar sinds dit jaar hebben ze het weer opgepakt en inmiddels zijn de eerste dekens te koop in de conceptstore Bijzonder Amsterdams aan de de Zwanenburgwal in hartje centrum Amsterdam. De dekens zijn van groot formaat en beschikbaar in allerlei warme kleuren. Ook is de '+' verwerkt in het patroon, met daarbij de gedachte dat we alleen samen de wereld een stukje mooier kunnen maken. 

Cordaan is voornemens om dit project uit te breiden naar andere woonzorgcentra. Want er zijn veel ouderen die houden van breien en het leuk vinden om hieraan mee te werken. Daarnaast kunnen ook thuiswonende mensen deelnemen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met info@bijzonderamsterdams.nl. 

 

Deel deze pagina