Cordaan x Museum van de Geest op Museumnacht

maandag 30 oktober 2023

Op zaterdag 4 november is het Museumnacht Amsterdam. Meer dan 60 musea openen hun deuren voor het Amsterdamse publiek, waaronder ook het Museum van de Geest samen met Cordaan. Cordaan doet dit jaar voor het eerst mee.

Museum van de Geest x Cordaan 
Cordaan heeft al jaren een waardevolle samenwerking met Museum van de Geest. In dit museum vindt je beeldende kunst van kunstenaars die zich niet gebonden voelen aan gangbare normen met betrekking tot gedrag, denken en emoties. In Museum van de Geest kun je ook werken van kunstenaars van de Outsider Galerie van Cordaan bekijken. In het gebouw - aan de Amstel 51 - zijn ook het H’ART Museum (voorheen de Hermitage) en Museum Amsterdam gevestigd.

Het programma 
Leden van JongCordaan - medewerkers onder de 40 - hosten een veelzijdig programma met een grote rol voor cliënten en collega’s, waarin het belang van kunst en zorg centraal staat. De activiteiten passen bij het thema van de tentoonstelling 31553580 (obsessie voor) nummers & schema’s.  

19.00-20.00 uur: VR-workshop: leven met een licht verstandelijke beperking 
Deze workshop is volgeboekt, wel kun je je opgeven voor de reservelijst door een mail te sturen naar communicatie@cordaan.nl.  Tijdens deze Virtual Reality-workshop bekijk en ervaar je het leven door de bril van iemand met een licht verstandelijke beperking. Een indrukwekkende en unieke belevenis die de wereld zoals jij die kent op haar kop zet. Niets is vanzelfsprekend. De workshop wordt gegeven door ervaringsdeskundigen van Buro Ervaringskracht

19.00-21.00 uur: Performance van Wimpie & de Domino’s 
Laat je verrassen door Wimpie & de Domino’s: een verstandelijk gehandicapte rockband uit Amsterdam, zoals ze zichzelf noemen. Met eigengemaakte nummers en covers spelen ze ieder optreden met groot enthousiasme. Elk concert van Wimpie & de Domino’s ­ontspoort op een eigen, unieke manier. Het is nooit hetzelfde, maar gegarandeerd feest! Wimpie & de Domino’s speelt tussen 19:00 en 19:45 uur en van 20:00 tot 20:45 uur. 

20.00-02.00 Obsessie voor nummers loterij
Ieder halfuur maak je kans op een mooie prijs. Bij binnenkomst ontvang je je lot. Klaar met je lot? Samen maken we er een kunstwerk van dat aansluit op de tentoonstelling 31553580 (obsessie voor) nummers & schema’s. Een klein stukje kunst van jou in het museum! 

22.00-02.00: Silent Disco van de vrienden van Cordaan 
Zin om je even terug te trekken? Zet een set headphones op en verlies je in nummers gebaseerd op… nummers. DJ’s Paquito en VeelsteFurb, de vrienden van Cordaan, staan deze avond achter de draaitafel. 

Kijk voor het volledige programma van Museum van de Geest en Cordaan op: Museumnacht Amsterdam: Museum van de Geest x Cordaan 

 

Deel deze pagina