Aanmeldportalen Tijdelijke zorg van start

vrijdag 20 juli 2018

Op maandag 16 juli was het zover. Niet één maar twee aanmeldportalen voor tijdelijke zorg zijn die dag live gegaan. De aanmeldportalen maken het voor huisartsen, huisartsenpraktijken en huisartsenposten makkelijker om ouderen aan te melden voor tijdelijke opnames in de Verpleging & Verzorging (Eerstelijns Verblijf (ELV) en crisisopname). Overdag, ’s nachts en in de weekenden.

In Amsterdam hebben Amsta, Amstelring, Cordaan, Evean en ZGAO onder leiding van Sigra de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken. Onder de noemer Aanmeldportaal Tijdelijke Zorg Amsterdam kunnen huisartsen 24/7 via een telefoonnummer patiënten aanmelden voor tijdelijke opname in de ouderenzorg. In de regio Amstelland – Haarlemmermeer hebben Zorgcentrum Aelsmeer, Amstelring, Brentano, Cordaan, R.K. Stichting, Zorgcentra Meerlanden, Stichting PCSOH en Zonnehuisgroep Amstelland en de huisartsenorganisaties in Amstelland en Haarlemmermeer het geïnitieerd.

Door op deze manier samen te werken maken we het makkelijker voor de huisarts, zorgen we dat de patiënt zo snel mogelijk ergens terecht kan en kunnen we optimaal gebruik maken van de beschikbare capaciteit.

Deel deze pagina