20 miljoen extra nodig voor mensen met meervoudig complexe handicap

donderdag 13 juli 2017

Mede op initiatief van Yvonne Wilders (lid Raad van Bestuur) heeft de VGN een brandbrief aan staatssecretaris Van Rijn geschreven.

In deze brief vraagt de VGN om de komende anderhalf jaar €20 miljoen extra beschikbaar te stellen voor verruiming van de meerzorg aan mensen met een ernstig meervoudige beperking. Deze cliënten verschillen sterk in leeftijd: van 2 tot 55 jaar. Hun ontwikkelingsleeftijd ligt echter tussen de 0 en maximaal 24 maanden. De tarieven om goede zorg aan deze mensen te leveren schieten ernstig tekort. De VGN schrijft in de brief: “Zorgaanbieders voldoen zo goed mogelijk aan de ingewikkelde zorgvraag en intensieve verzorgingsbehoefte. Het betreft zorg die om specifieke deskundigheid, fysieke kracht en de juiste instelling vraagt. Je moet ervoor uit het juiste hout gesneden zijn om het vol te houden. Personeel dat dit aankan is schaars. Wij willen er ook voor zorgen dat medewerkers duurzaam en kwalitatief goed kunnen werken”.

Voor de NOS was de brief aanleiding om op de radio uitgebreid aandacht aan deze problematiek te geven. Luister hier naar de uitzending van NPO1.

Deel deze pagina