15 t/m 24 september: Cordaan en de Amsterdamse Sport- en Beweegweek

maandag 28 augustus 2023

Cordaan organiseert samen met zorg- en welzijnspartners het nieuwe initiatief De Amsterdamse Sport- en Beweegweek van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september. Vanuit Cordaan schenken we vooral aandacht aan bewegen, want sporten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld door fysieke of mentale problemen, of beperkte financiële middelen. Het volledige activiteitenprogramma op locaties door de hele stad is te vinden op de website Amsterdam in Beweging.

Al drie keer werd jaarlijks de Amsterdamse Sportweek georganiseerd, maar dit jaar wordt dat de Amsterdamse Sport- en Beweegweek. Sigra-leden Arkin, Combiwel, Reade, HVO Querido en Cordaan namen hiervoor samen met gemeente Amsterdam en Team Sportservice Amsterdam het initiatief. Tijdens de week in september zullen de zorglocaties hun deuren openen en beweegactiviteiten organiseren voor alle bewoners van onze stad. Denk aan activiteiten als stoelyoga, wandelen, een rollator workshop en fitness circuit training. Op deze manier is er extra aandacht voor kwetsbare Amsterdammers en kunnen we Amsterdammers nog beter op weg helpen naar passend aanbod in de buurt. Alle activiteiten staan op de website Amsterdam in Beweging

Veel Amsterdammers bewegen weinig en hebben last van de gevolgen daarvan. Terwijl bewegen juist een positief effect heeft op de mate waarin iemand participeert, zich inclusief voelt, zich gezond voelt en regie ervaart over het eigen leven. Er zijn in Amsterdam vele manieren om te bewegen en te sporten. Dit willen we tijdens de Beweegweek nog beter onder de aandacht brengen. Daarnaast kunnen we zo nog beter de samenwerking aangaan met de zorg- en welzijnspartijen in Amsterdam.

 

Deel deze pagina