Met Cordaan in beweging

De ‘Cordaan in beweging’ beweegprogramma’s zijn speciaal gemaakt voor senioren. De digitale beweegprogramma’s zijn te vergelijken met het tv-programma ‘Nederland in beweging’. De oefeningen kunnen zittend op een stoel worden uitgevoerd. Daardoor zijn het ook voor mensen met een beperkte belastbaarheid passende beweegprogramma’s.

Onze trainingen

Met Cordaan in beweging bestaat sinds 2016. Onze trainingen helpen ouderen met eenvoudige bewegingsoefeningen in beweging te blijven of te komen. De oefeningen zijn op verschillende niveau's uitvoerbaar, de trainingen duren 5 tot 14 minuten. In sommige trainingen gebruiken we oefenmaterialen zoals een stok, gewichten, step en therabands.

Veel mensen hebben baat bij de trainingen. De filmpjes zijn al 350.000 keer bekeken op YouTube, 1.100 mensen werden abonnees van ons kanaal. Omdat de filmpjes wisselen in niveau, duur en aandachtsgebied, kunt u eindeloos variëren en uw eigen trainingsschema opstellen.

Test uw conditie

Het afgelopen jaar zaten we veel binnen. Dit kan een grote impact hebben op uw conditie, evenwicht en kracht. Bent u benieuwd hoe fit u bent? Wil je weten hoe je clienten, moeder, vader of tante er voorstaan? Test het met de 7 verschillende conditie-, balans- en krachttesten op het You Tube-kanaal van Cordaan in beweging.

Samen met fysiotherapeut Lutfi  Abdulrahman van Cordaan hebben wij fitnesstesten die fysiotherapeuten gebruiken, laagdrempelig toegankelijk gemaakt voor iedereen. 

Beweegt u mee?

U kunt de trainingen bekijken op het YouTube kanaal Cordaan in beweging.
Ook vindt u ze via Salto-tv: uitzendingen van Salto 1.

U kunt ook beginnen met de testen voor conditie, balans en kracht om te zien hoe u ervoor staat en welke oefeningen het beste passen bij uw conditie en kracht.

Veel beweegplezier!

Oefeningen met de bal...

... met de stok

... en met gewichten

7 minuten trainingen

De nieuwe 7 minuten Cordaan trainingen zijn gemaakt zodat u in een korte tijd van zeven minuten, zes verschillende oefeningen kunt uitvoeren. Waardoor u werkt aan uw fitness. De trainingen zijn op drie verschillende niveau’s licht, middel en zwaar beschikbaar. U kunt de oefeningen individueel of samen in groep uitvoeren.

Trainingen van 13 - 18 minuten

De trainingen zijn op niveau ingedeeld. Hierdoor kunt u eenvoudig de juiste training kiezen bij uw niveau.

  • Training 1: niveau licht en bewegingen eenvoudig.
  • Training 2: niveau licht en bewegingen complex.
  • Training 3: niveau gemiddeld en bewegingen eenvoudig.
  • Training 4: niveau gemiddeld en bewegingen complex.
  • Training 5: niveau zwaar en bewegingen eenvoudig.
  • Training 6: niveau zwaar en bewegingen complex.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, mail Elie Rusthoven: erusthoven@cordaan.nl.

De Cordaan beweegprogramma’s zijn ontwikkeld en geproduceerd door de Kijkduinmedia groep, Rutger Krikken, vrijwilligers en Elie Rusthoven.

Veel beweegplezier!

7 minuten training - licht

7 minuten training - middel

7 minuten training - zwaar

Training 1: niveau licht, bewegingen eenvoudig

Training 2: niveau licht, bewegingen complex

Training 3: niveau gemiddeld, bewegingen eenvoudig

Training 4: niveau gemiddeld, bewegingen complex

Training 5: niveau zwaar en bewegingen eenvoudig

Training 6: niveau zwaar en bewegingen complex