Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

  • Neerlandiaplein 7, Amsterdam
  • (020) 530 87 18

Outsiderkunst in een museale omgeving

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.

Aanmelden digitale nieuwsbrief

Kleurrijke kunstenaars

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn vaak een beetje ‘anders’. Soms hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze zijn niet bezig met commerciële doelstellingen en reflecteren niet op bestaande kunststromingen.

De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. In reguliere kunstgaleries is outsider art meestal niet welkom.

De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Praktische informatie

​De Outsider Art Galerie en Outsider Art Artotheek zijn kosteloos en vrij toegankelijk en zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 27 april 2017 en 25 december 2017. De Outsider Art Ateliers zijn op afspraak te bezoeken.

Bezoekadres: Neerlandiaplein 7, Amsterdam
Postadres: Nieuwe Keizersgracht 1, 1018 DR Amsterdam
telefoon (020) 530 87 18
email outsiderart@cordaan.nl

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek kunt u outsider art kunstwerken lenen. U zoekt een schilderij of ander kunstwerk uit, dat u kunt lenen vanaf € 25,- per half jaar (€ 50,- per jaar). Er geldt een maximale huurtermijn van één jaar en u bouwt dan een kooptegoed op waarmee u het werk kunt kopen. U betaalt geen inschrijfgeld.

Outsider Art Ateliers

​Een deel van kunstenaars werkt dagelijk aan hun kunstwerken in de boven de galeries gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de outsider art kunstenaars.

Workshops

Kunstenaars in de Outsider Art Ateliers kunnen op aanvraag een teken- of schilderworkshop verzorgen. Deze vinden bij voorkeur plaats van maandag t/m vrijdag 10 -17 uur. Maximaal aantal personen is 8. Neem contact op voor info over tarieven of combinatiemogelijkheden: outsiderart@cordaan.nl

Rondleidingen

Een rondleiding door het Outsider Art Museum met aansluitend een bezoek aan de Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek is mogelijk. Ook kunt u een combinatierondleiding door museum en schilderworkshop in het atelier boeken (maximaal 8 personen). Voor info over prijzen en tijden mail naar outsiderart@cordaan.nl

12 december Opening After Van Genk

maandag 9 december 2019

12 december Opening After Van Genk

Veel fascinaties van Nederlands beroemdste outsider kunstenaar Willem van Genk worden door andere outsider kunstenaars gedeeld. Vervoer over land, zee of in de lucht en het drukke stadsleven, verbeeld in tekeningen, schilderijen en objecten, zijn het onderwerp in de deze tentoonstelling. Van Genk’s iconische trolleybussen inspireerden een aantal outsider kunstenaars tot het maken van hun eigen versie tijdens een serie workshops die eerder dit jaar werd georganiseerd door Outsider Art Ateliers, Ateliers de Wijde Doelen en Kunstwerkplaats Kijkoor. De tentoonstelling wordt op donderdag 12 december om 15:00 uur geopend door Ans van Berkum, curator ‘Woest’ – Outsider Art Museum

Lees verder

Contact

  • Bel (020) 530 87 18

    maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Neerlandiaplein 7 | 1018 DR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Outsider Art Galerie is goed bereikbaar met metro 50, 51, 53 en 54, en tram 9 en tram 14 (halte Waterlooplein). Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren.