Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

  • Neerlandiaplein 7, Amsterdam
  • (020) 530 87 55

Outsiderkunst in een museale omgeving

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.

Kleurrijke kunstenaars

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn vaak een beetje ‘anders’. Soms hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze zijn niet bezig met commerciële doelstellingen en reflecteren niet op bestaande kunststromingen.

De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. In reguliere kunstgaleries is outsider art meestal niet welkom.

De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Praktische informatie

​De Outsider Art Galerie en Outsider Art Artotheek zijn kosteloos en vrij toegankelijk en zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 27 april 2017 en 25 december 2017. De Outsider Art Ateliers zijn op afspraak te bezoeken.

Bezoekadres: Neerlandiaplein 7, Amsterdam
Postadres: Nieuwe Keizersgracht 1, 1018 DR Amsterdam
telefoon (020) 530 87 55
email outsiderart@cordaan.nl

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek kunt u outsider art kunstwerken lenen. U zoekt een schilderij of ander kunstwerk uit, dat u kunt huren vanaf € 20 per kwartaal (€ 50 per jaar). Van dit bedrag spaart een deel. U kunt te allen tijde werken wisselen of kopen, er geldt geen maximale huurtermijn. U betaalt geen inschrijfgeld.

Outsider Art Ateliers

​Een deel van kunstenaars werkt dagelijk aan hun kunstwerken in de boven de galeries gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de outsider art kunstenaars.

Workshops

Kunstenaars in de Outsider Art Ateliers kunnen op aanvraag een teken- of schilderworkshop verzorgen. Deze vinden bij voorkeur plaats van maandag t/m vrijdag 10 -17 uur. Maximaal aantal personen is 8. Neem contact op voor info over tarieven of combinatiemogelijkheden: outsiderart@cordaan.nl

Rondleidingen

Een rondleiding door het Outsider Art Museum met aansluitend een bezoek aan de Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek is mogelijk. Ook kunt u een combinatierondleiding door museum en schilderworkshop in het atelier boeken (maximaal 8 personen). Voor info over prijzen en tijden mail naar outsiderart@cordaan.nl

Special Award Winning Artists # 2 t/m 14 mei 2017 zaterdag 11 februari 2017

Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

Special Award Winning Artists # 2 t/m 14 mei 2017

De Special Award is dé driejaarlijkse landelijke beeldende kunstwedstrijd voor kunstenaars met een handicap. De Outsider Art Galerie wil de winnaars van de Special Award 2011 nogmaals onder de aandacht brengen. Tijdens de tentoonstelling zijn hun ingezonden werken te zien naast nieuw werk dat zij in de afgelopen jaren hebben gemaakt. Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met Special Arts Nederland - Amersfoort, Ateliers De Wijde Doelen - Utrecht, Atelier de LosserHof - Losser, Atelier Oet de Verf – Panningen, Kunstschool Artiance Speciaal – Alkmaar, Tast Visio Atelier - Hoogeveen

Lees verder

Contact

  • Bel (020) 530 87 55

    maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Neerlandiaplein 7 | 1018 DR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Outsider Art Galerie is goed bereikbaar met tram 9 en tram 14 (halte Waterlooplein). Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren.