Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

Outsider Art Galerie / Ateliers / Artotheek

  • Neerlandiaplein 1, Amsterdam
  • (020) 530 87 55

Outsiderkunst in een museale omgeving

In de Outsider Art Galerie in de Hermitage Amsterdam kunnen outsider art kunstenaars hun werk exposeren en verkopen. Dat zijn niet alleen kunstenaars uit Amsterdam, maar uit heel Nederland. Ook vinden uitwisselingen plaats met galeries in binnen- en buitenland. Hierdoor beschikt de galerie altijd over een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De galerie werd in maart 2016 officieel geopend door Koningin Maxima.

Kleurrijke kunstenaars

De kunstenaars van de Outsider Art Galerie zijn vaak een beetje ‘anders’. Soms hebben ze een verstandelijke of psychische beperking. Ze zijn niet bezig met commerciële doelstellingen en reflecteren niet op bestaande kunststromingen.

De kunst komt rechtstreeks naar boven borrelen, zit in hun hoofd en móet eruit. Hun werk is boeiend, veelzijdig en heel puur. In reguliere kunstgaleries is outsider art meestal niet welkom.

De Outsider Art Galerie biedt een volwaardig kunstpodium voor deze kleurrijke kunstenaars. En nu eens niet binnen de muren van een zorgorganisatie, maar in een inspirerende museale omgeving.

Praktische informatie

​De Outsider Art Galerie en Outsider Art Artotheek zijn kosteloos en vrij toegankelijk.

Ze zijn dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 27 april 2016 en 25 december 2016. De Outsider Art Ateliers zijn op afspraak te bezoeken.

Bezoekadres: Neerlandiaplein 1, Amsterdam
Postadres: Nieuwe Keizersgracht 1, 1018 DR Amsterdam
telefoon (020) 530 87 55
email outsiderart@cordaan.nl

Outsider Art Artotheek

In de Outsider Art Artotheek kunt u outsider art kunstwerken lenen. U zoekt een schilderij of ander kunstwerk uit, dat u kunt huren vanaf € 20 per kwartaal (€ 50 per jaar). Van dit bedrag spaart een deel. U kunt te allen tijde werken wisselen of kopen, er geldt geen maximale huurtermijn. U betaalt geen inschrijfgeld.

Outsider Art Ateliers

​Een deel van kunstenaars werkt dagelijk aan hun kunstwerken in de boven de galeries gelegen Outsider Art Ateliers. In deze ateliers kunnen bedrijven of groepen particulieren kunstworkshops volgen, geleid door één van de outsider art kunstenaars.

Contact

  • Bel (020) 530 87 55

    maandag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Neerlandiaplein 1 | 1018 DR | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Outsider Art Galerie is goed bereikbaar met tram 9 en tram 14 (halte Waterlooplein). Komt u met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren.