De Dokken

De Dokken

 • Klinkerweg 88, Amsterdam
 • (020) 63 061 88

Dagactiviteiten in een rustige, groene buurt

Dagcentrum De Dokken ligt in een rustige, groene buurt bij wooncentrum De Werf in Amsterdam-Noord. Het is een Dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier kunt U meedoen aan allerlei activiteiten.

Activiteiten

U vindt op De Dokken verschillende groepen. Sommige groepen zijn klein, andere groter. We hebben speciale groepen voor mensen die houden van rust en structuur, groepen met rustige, aangepaste activiteiten voor ouderen en een horecagroep die de lunch verzorgt en dienstverlenende activiteiten doet. Op de groep die bij u past zijn de activiteiten aangepast aan uw wensen en mogelijkheden

Begeleiding

U krijgt van ons persoonlijke aandacht. Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders vinden wij belangrijk voor u. Met een persoonlijk programma wordt uw dag overzichtelijk ingedeeld. Uw programma leggen we vast in een persoonlijk werkplan.

Omgeving

Dagcentrum De Dokken ligt in een rustige, groene buurt bij wooncentrum De Werf in Amsterdam-Noord. De groepsruimtes hebben grote ramen, en elke ruimte heeft een klein stukje tuin. De Dokken staat in een parkje met een speeltuin en een kinderboerderij.

In het restaurant van De Werf kunt u een maaltijd gebruiken. U kunt hier meedoen aan activiteiten.

Horecagroep

De Dokken heeft ook een horecagroep: een beschutte werkplek voor mensen met een matige of lichte verstandelijk beperking. U kunt hier werken in de dienstverlening.

De horecagroep verzorgt de lunch voor het hele dagcentrum. Zij maken dagelijks voor iedere groep een kar klaar. Daarnaast verzorgen zij de was, het aanvullen van de handdoekjes en het wc papier, doen zij boodschappen en helpen soms tijdens de lunch op een van de groepen.

Wat kost het?

Dagbesteding bij De Dokken wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als iemand thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij De Dokken betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij De Dokken kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Indicatie aanvragen

  Om activiteiten te kunnen doen bij De Dokken heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Dokken? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie belt u met ons Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

Contact

 • Bel (020) 63 061 88

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Klinkerweg 88 | 1033 PN | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Dokken is goed bereikbaar met bus 35 en bus 94 vanaf het Centraal Station. Komt u met de auto naar De Dokken? Dan parkeert u gratis. (Let op! Bij de NDSM-werf geldt een betaald-parkeren-zone.)