De Boeg

De Boeg

 • Hoofdweg 495, Amsterdam
 • (020) 204 85 50

Ouder worden in een beschermde omgeving, met begeleiding op maat

Tussen de Erasmusgracht en het levendige Bos & Lommerplein, in een multiculturele wijk, staat De Boeg. In De Boeg kunt u wonen in een beschermde omgeving, met begeleiding op maat.

Wonen in De Boeg met GGZ Meerzorg

De Boeg is een zorgcentrum in Bos & Lommer. Op de eerste drie etages is Beschermd Wonen GGZ Meerzorg gevestigd. Hier kunt u wonen als u een psychische en/of een psychosociale kwetsbaarheid hebt en méér zorg nodig hebt dan alleen begeleiding bij het wonen. Bijvoorbeeld omdat u een lichamelijke aandoening hebt of slecht ter been bent. Vandaar de naam GGZ Meerzorg. Alle bewoners hebben een appartement met een slaapkamer, badkamer, zitkamer en een kitchenette. Elke woongroep heeft een gezellige, sfeervolle huiskamer en een moderne keuken die men met elkaar deelt.

Op de begane grond van De Boeg zijn dagbesteding, fysiotherapie, een kapper en een buurthuis gevestigd, waar u gebruik van kunt maken.

De 4e, 5e en 6e etage van het gebouw worden beheerd door Stadgenoot en bestaan uit volledig zelfstandige appartementen (65+ woningen).

Beschermd wonen

We ondersteunen de bewoners van De Boeg GGZ Meerzorg 7 dagen per week en 24 uur per dag waar nodig.

In het team van De Boeg GGZ Meerzorg werken (persoonlijk) begeleiders, verzorgenden, helpenden en gastvrouwen/heren. Omdat er veel oudere bewoners wonen met lichamelijke aandoeningen, heeft een deel van de medewerkers een verpleegkundige of verzorgende achtergrond. Ook is er vier dagen per week een activiteitenbegeleider aanwezig, en is er een participatiecoach die met de bewoners werkt aan een dagbesteding naar hun eigen wens.

Voor wie

In De Boeg GGZ Meerzorg wonen mensen met een psychische en/of een psychosociale kwetsbaarheid en lichamelijke aandoeningen, die vooral met het ouder worden samenhangen. De leeftijd van onze bewoners is 55 jaar en ouder.

De Boeg heeft 37 appartementen met slaapkamer, woonkamer, badkamer en kitchenette, verdeeld over drie woonlagen op de 1e t/m 3e etage. Hier is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover. U krijgt de rust en tijd om aan uw persoonlijke doelen te werken.

De medewerkers hebben expertise op het gebied van psychiatrische en lichamelijke problematiek en begeleiden en verzorgen u met passie en zorg. U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden/psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving.

Activiteiten

Bij De Boeg GGZ Meerzorg worden dagelijks activiteiten georganiseerd, zowel individueel als in een groep. Als het weer een beetje meezit wordt er gewandeld, erop uitgetrokken met de duofiets of worden uitstapjes georganiseerd naar bijvoorbeeld Artis of een museum. Uiteraard bepaalt u zelf of u hieraan meedoet. 

Ook kunt u worden ingeschreven bij de  dagbesteding van Cordaan op de begane grond. Samen met de participatiecoach kunt u ook zoeken naar dagbesteding of (vrijwlligers)werk op maat.

Maaltijden

In principe maakt u gebruik van de maaltijdvoorziening, maar in overleg kunt u bepalen of u zelf wilt koken. De maaltijden zijn in de huiskamer. Mocht u op uw kamer willen eten dan kunt u de maaltijden ophalen in de woonkamer. Ook is er meerdere keren per week een kookgroep.

Huis van de Buurt

Op de begane grond van De Boeg is een Huis van de Buurt gevestigd, bestuurd door door ABC-Combiwel.

Het Huis van de Buurt is een open inloopvoorziening voor buurtbewoners uit Bos en Lommer. Dus ook voor bewoners van De Boeg! Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, gezelligheid vinden en vragen kunnen stellen over steun en hulpmogelijkheden. Er worden activiteiten georganiseerd waarbij bewoners kunnen aansluiten.

Omgeving

De Boeg ligt aan de Erasmusgracht, vlakbij het levendige Bos & Lommerplein en de Bos & Lommerweg. Hier vindt u eettentjes met eten uit allerlei culturen, café's en koffiebars. Maar ook veel winkels, zoals supermarkten, een Hema, drogisterijen, een biologische winkel en boekwinkel.
In het Erasmuspark maakt u een klein ommetje. Liever een langere wandeling maken? Dat kan in het Rembrandtpark iets verderop. Ook loopt u gemakkelijk naar de Sloterplas.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt vanuit de Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ-website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Boeg? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente
  of
  bij het CIZ indien een Wlz indicatie voor u passend blijkt.

Voorzieningen

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Sportruimte

 • Wasservice

 • WiFi

 • Bibliotheek

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Kapper

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal bewoners
  37
 • Gastvrijheid met sterren
  4

Contact

 • Bel (020) 204 85 50

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Hoofdweg 495 | 1055 SC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Boeg is goed bereikbaar. Bus 15 en tram 7 stoppen voor de deur. Bus 21, 80 en metro 50 stoppen in de buurt. Tevens is er voldoende plek om uw auto (betaald) te parkeren.