Werkconferentie: Dementie in het Amsterdam van 2040

In 2040 is de piek in de vergrijzing bereikt. Als (aankomende) professionals in Amsterdam bereiden we ons hierop voor. Hoe willen we dat de begeleiding van mensen met dementie er dan uit ziet? Wat moeten we doen om ervoor te zorgen dat groepen die op dit moment weinig steun van hun omgeving ervaren dan ook een goede kwaliteit van leven hebben? Hoe trekken praktijk, opleiding en onderzoek samen op in deze zoektocht?

Dit is het centrale thema van de werkconferentie ‘Dementie in het Amsterdam van 2040’, georganiseerd door het Ben Sajet Centrum en partners.
 
Deskundigen uit verschillende sectoren laten licht schijnen over dit complexe vraagstuk. Professor Anne- Mei The spreekt over de door haar ontwikkelde Sociale Benadering Dementie. Lector Rick Kwekkeboom vertelt over de rol die voor sociale professional in de dementieondersteuning is weggelegd. Experts van verschillende organisaties delen in workshops en gespreksrondes hun kennis, kunde en vooral de vragen die zij hebben met u.
 
Graag gaan zij – Amsterdamse studenten, ervaringsdeskundigen, naasten, professionals in de zorg en ondersteuning, beleidsmakers en onderzoekers – met u in gesprek over dit prangende vraagstuk. Samen gaan we op zoek naar oplossingen.
 
Voor wie?
Voor iedereen die professioneel, ervaringsdeskundig of als student bij dit onderwerp betrokken is! Ook familie van mensen met dementie is van harte welkom.

Wanneer: Maandag 24 juni 2019,
Tijd: 12.00 -16.30 uur (incl. lunch en hapje en drankje na afloop)
Waar: ROC van Amsterdam, MBO College West, Laan van Spartaan 2, 1061 MA Amsterdam.

Klik hier voor het programma en om u aan te melden

Datum & tijd
maandag 24 juni 2019 van 12:00 uur tot 16:30 uur
Deel deze pagina