Jongeren spelen voorstelling over buitensluiten en er bij horen

Het is maandagavond. In buurthuis No Limit in Zuidoost zijn verschillende groepjes jongeren aan het dansen, rappen en theaterspelen. Zij repeteren voor de voorstelling van vrijdag 9 en zaterdag 10 december. Jhurandy (31 jaar) vertelt ‘Het is leuk om elke maandag samen hier te repeteren. Dan heb ik wat leuks te doen. Anders zit ik alleen maar op mijn kamer’.

De jongerenvoorstelling met de titel 'De hoed van de koning' is niet zomaar een voorstelling. Artistiek leider Carmen Lamptey vertelt: 'De acteurs zijn jongeren met en zonder een lichte verstandelijke beperking. Dat maakt het extra leuk om mee te werken. De groep is eerlijk, recht voor zijn raap en onwijs creatief'. Resultaat is een persoonlijke voorstelling en videoclip over de reis van negeren naar accepteren met als boodschap: 'Uitsluiten is niet cool', een thema dat de betrokken jongeren dagelijks bezighoudt.

Reserveren voor de voorstelling
'De Hoed van de Koning' is te zien op vrijdag 9 december (try-out) en zaterdag 10 december (première) om 20:00 in buurthuis No Limit, Geldershoofd 80. Entree is gratis! Reserveren kan bij Stichting Prisma: 020 - 886 62 60, info@stichtingprisma.nl. Zie voor een ‘teaser’ van de voorstelling.

Foto: Sake Rijpkema

Datum & tijd
van vrijdag 9 december 2016 20:00 uur
tot zaterdag 10 december 2016 22:00 uur
Deel deze pagina