Cursus ‘Vallen verleden tijd’ in De Buitenhof

De cursus 'Vallen verleden tijd' is een door de Sint Maartenskliniek Nijmegen wetenschappelijk ontwikkeld oefenprogramma voor mensen van 65 jaar en ouder. Uit onderzoek blijkt dat deelname aan de cursus het aantal valincidenten met 46% vermindert. Op 1 oktober begint een nieuwe cursus in De Buitenhof.

Deze cursus wordt al negen jaar zeer succesvol gegeven in Woonzorgcentrum De Buitenhof. Tijdens de cursus leert u omgaan met obstakels uit het dagelijks leven die een zeker valrisico met zich meebrengen. U leert uw eigen bewegingen afstemmen op de bewegingen van anderen en valtechnieken uit de judosport.

Wanneer?
De cursus vindt plaats op maandag en woensdag van 13.30 tot 15.00 uur en duurt 5 weken.

Voor wie?
Bent u 65 jaar of ouder? En kunt u minimaal 15 minuten lopen zonder loophulpmiddel en heeft u geen aandoeningen waardoor u zich niet mag inspannen? Dan kunt u zich aanmelden voor deze cursus. De cursus is uitdagend genoeg voor de fitste deelnemers en voor niemand te zwaar of te moeilijk.

Kosten
De kosten bedragen €50,- voor 10 lessen van anderhalf uur onder begeleiding van twee getrainde fysiotherapeuten, inclusief een intake. U kunt voor de deur betaald parkeren, maar De Buitenhof is ook goed te bereiken met bus 62 (halte Nieuw Herlaer).

Aanmelden
Bel voor aanmelden en meer informatie naar (020) 504 40 64 of meld u aan via onderstaande aanmeldknop.


Datum & tijd
maandag 1 oktober 2018 13:30

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina