Locatie

Eben Haëzer

Wonen in een gezellige, multiculturele buurt

Wisseloord 219, Amsterdam

(020) 564 20 00
Zorgmedewerker zit tegenover cliënt met daarnaast een rollator

Eben Haëzer is een modern woonzorgcentrum in Amsterdam Zuidoost. Ouderen en mensen met psychische kwetsbaarheid kunnen hier kortere of langere tijd wonen met zorg. Eben Haëzer ligt in een multiculturele buurt waar altijd wat te doen is. Je vindt er alle mogelijke winkels op loopafstand in winkelcentrum Gein. Het is een rustige groene buurt waar je heerlijk kunt wandelen.

In het levendige restaurant Lokaal 219 op de begane grond zijn bewoners, buurtgenoten, familie en vrienden van harte welkom.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van Eben Haëzer ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Bij prettig wonen, horen ook activiteiten die goed zijn voor je welzijn en die bij je passen. Daarom heeft Eben Haëzer participatiecoaches die kijken naar wat je leuk vindt om te doen en dagelijks activiteiten  organiseren. 

  Je kunt meedoen aan activiteiten in een groep, of individueel met een vrijwilliger iets ondernemen. Kunst, muziek, handvaardigheid, beweegactiviteiten, spelletjes, enzovoort. Met concerten of dans- en theateroptredens komt de buitenwereld regelmatig binnen.  

 • Woon je in de buurt van Eben Haëzer, dan kun je bij ons terecht voor dagbesteding. Het hebben van een zinvolle daginvulling helpt je bij een gezonde leefstijl, en kan lucht geven voor je mantelzorger. Door aan te sluiten bij onze dagactiviteiten ben je in staat langer in je eigen huis te blijven wonen. Meer informatie over het dagcentrum

 • Als je verblijft in Eben Haëzer, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

 • De WijkKliniek is speciaal voor kwetsbare ouderen die normaalgesproken in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege acute medische problemen. De WijkKliniek combineert acute medische zorg met goede ondersteuning en begeleiding zodat je zo fit mogelijk weer naar huis kunt. Dit voorkomt nieuwe acute gezondheidsproblemen en zorgt dat je thuis na opname je leven weer zo zelfstandig mogelijk kunt oppakken.

  De WijkKliniek heeft 24 plekken. Je krijgt een eigen ruime studio met zithoek. Als het nodig is kunnen je naasten blijven overnachten. We werken nauw samen met je huisarts en wijkverpleegkundige, zodat een soepele terugkeer naar huis mogelijk wordt. Een verblijf in de WijkKliniek duurt maximaal 14 dagen.

  Lees meer over de WijkKliniek

Nieuwe appartementen

Eben Haëzer heeft woongroepen voor ouderen met dementie en groepen voor ouderen die lichamelijk chronisch ziek zijn en veel hulp nodig hebben. Je woont hier in een ruim en modern gerenoveerd appartement met een eigen badkamer met douche en toilet.

Op de afdeling Intensieve zorg begeleiden we mensen met bijvoorbeeld een dwarslaesie of ALS. Als beademingsondersteuning nodig is, werken we samen met het Centrum voor Thuisbeademing (CTB).

Modern, strak en licht gebouw. Vier hoog en grote ramen bij de ingang.
Sfeervolle woonkamer met houten laminaatvloer en lichte meubels en een tv.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 6.8

Woonzorgcentrum Eben Haëzer is 14 keer beoordeeld met een gemiddelde van 6.8.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Eben Haëzer is goed bereikbaar. Metrohalte Gein (metro 50 en 54) is op vier minuten loopafstand. Tevens is er voldoende plek om je auto (gratis) te parkeren.

Adres

Wisseloord 219  
1106 MB  Amsterdam 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl