Eben Haëzer

Eben Haëzer

 • Wisseloord 219, Amsterdam
 • (020) 564 20 00

Wonen en verblijven in een gezellige, multiculturele buurt

Eben Haëzer is een modern woon-, zorg- en dienstencentrum in Amsterdam Zuidoost. Eben Haëzer biedt woonzorg en tijdelijk verblijf voor ouderen en mensen met psychiatrische problematiek. In het levendige restaurant Lokaal 219 op de begane grond zijn bewoners, buurtgenoten, familie en vrienden van harte welkom.

Wonen met zorg

Er zijn woongroepen voor ouderen met dementie, woongroepen voor ouderen die lichamelijk chronisch ziek zijn en veel hulp nodig hebben. Ook is er een WijkKliniek.

U heeft een ruim en modern gerenoveerd appartement met een eigen badkamer met douche en toilet.

De omgeving

Eben Haëzer ligt in een multiculturele buurt waar altijd wat te doen is. U vindt alle mogelijke winkels op loopafstand in winkelcentrum Gein. Het is een rustige groene buurt waar u heerlijk kunt wandelen. 

 • Behandeling

  We hebben een team van behandelaren die bestaat uit een Specialist Ouderengeneeskunde, ergotherapeut, psycholoog, fysiotherapeut, praktijk verpleegkundige, muziektherapeut en een geestelijk verzorger.

 • Welzijn

  Eben Haëzer besteedt veel aandacht aan welzijn voor de bewoners. Zo zijn er participatiecoaches die dagelijks leuke activiteiten aanbieden. Deze activiteiten kunnen in een groepsvorm zijn, maar ook een-op-een. Dit doen zij samen met de vrijwilligers. De participatiecoaches richten zich op het naar binnen halen van de buitenwereld om zo nieuwe ervaringen en mogelijkheden voor de bewoners te creëren. Bewoners van Eben Haëzer worden naar hun wensen qua welzijn, de activiteiten worden hierop gebaseerd.  

 • Verpleging en verzorging

  Onze verpleegkundigen helpen u bij uw medicatie, wondverzorging, injecties, stoma verzorging of sondevoeding en bij het herstel als u ziek bent.

  Onze verzorgenden helpen u bij  het wassen, het aan- en uitkleden, hulp bij eten en drinken of bij het innemen van medicatie. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.

 • Beademingsondersteuning

  Op de afdeling Intensieve zorg begeleiden we onder andere mensen met een dwarslaesie of ALS. Beademingsondersteuning wordt verzorgd. Hiervoor werken we nauw samen met het Centrum voor Thuisbeademing (CTB) in Utrecht.

 • WijkKliniek

  De WijkKliniek is speciaal voor kwetsbare ouderen die normaalgesproken in het ziekenhuis worden opgenomen vanwege acute medische problemen. De WijkKliniek combineert acute medische zorg met goede ondersteuning en begeleiding zodat u zo fit mogelijk weer naar huis kunt. Dit voorkomt nieuwe acute gezondheidsproblemen en zorgt dat u thuis uw leven weer zo zelfstandig mogelijk kunt oppakken.

  De WijkKliniek heeft 24 plekken. U krijgt een eigen ruime studio met zithoek. Uw naasten kunnen blijven overnachten. We werken nauw samen met uw huisarts en wijkverpleegkundige, zodat een soepele terugkeer naar huis mogelijk wordt. Een verblijf in de WijkKliniek duurt maximaal 14 dagen.

  Lees meer over de WijkKliniek

 • Dagbesteding voor wijkbewoners

  Dagbesteding biedt ondersteuning aan ouderen en hun mantelzorgers in (het behouden van) zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl, het hebben van een zinvolle daginvulling en het ontlasten van de thuissituatie. Dagbesteding draagt hiermee bij aan dat u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. Meer informatie over het dagcentrum

 • Geestelijke verzorging

  Als u verblijft in een locatie van Cordaan, krijgt u veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?' Met deze vragen kunt u terecht bij de geestelijk verzorgers van Cordaan. Wij ondersteunen ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof.

  Wilt u in gesprek met een van de geestelijk verzorgers? Zoek hier voor de geestelijke verzorger van uw locatie, of stuur een e-mail naar: geestelijkeverzorging@cordaan.nl.

Impressie

Wilt u weten hoe Eben Haëzer er van binnen uitziet? Even de sfeer proeven en kijken of de locatie bij u past? Bekijk dan hier de video van de opening van Eben Haëzer in 2018.

Buurt & familie

Buurtbewoners en familie zijn welkom in ons restaurant Lokaal 219. Het is een moderne eetgelegenheid met een terras. De dagelijks wisselende menukaart biedt een keur aan smakelijke gerechten, variërend van het broodje van de dag tot Roti. U kunt ook een afspraak maken met onze logopedisten, ergotherapeut en fysiotherapeuten.
Als familielid kunt u meedoen met de activiteiten. U bent van harte welkom.

Openingstijden restaurant

Restaurant Lokaal 219 is 7 dagen per week open van 8.00 - 20.00 uur.

Ontbijt: 08.30 - 10.30 uur
Lunch:  12.00 - 14.00 uur
Diner:   17.00 - 19.00 uur

Voorzieningen

 • Restaurant in huis

 • Restaurant - ook voor bezoekers

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Sportruimte

 • Wasservice

 • WiFi

 • Lift aanwezig

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Metrostation in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  120

Rondleiding

Wilt u eens komen kijken hoe het is om bij ons te wonen of om vrijwilliger te zijn?
U bent van harte welkom voor een rondleiding. Wij laten u de locatie zien en beantwoorden in een persoonlijk gesprek al uw vragen.

Bel gerust voor een afspraak.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij de zorgbehoefte. Als u in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken moet u zelf betalen. Bijvoorbeeld de gewone zorgverzekering die u zelf afsluit voor ziektekosten. Of het wassen van uw eigen kleding.

U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.  In de brochure 'Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging & Verzorging' leest u alles over deze regels.

Wachttijd

Wilt u informatie over plaatsingsmogelijkheden en persoonlijk advies van een van onze cliëntconsulenten over uw eigen situatie?
Neem dan contact op met het Cliënten Servicebureau van Cordaan.

Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau kan u hierover adviseren.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Eben Haëzer? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel gerust voor een afspraak: (020) 564 20 00.

Contact

 • Bel (020) 564 20 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Wisseloord 219 | 1106 MB | Amsterdam

Bereikbaarheid

Eben Haëzer is goed bereikbaar. Metrohalte Gein (metro 50 en 54) is op vier minuten loopafstand. Tevens is er voldoende plek om uw auto (gratis) te parkeren.