Ismael werkt als taxichauffeur

Ik ben Ismael, 21 jaar. Ik had al mijn rijbewijs maar wilde altijd graag mijn taxipas halen en taxichauffeur worden. Ik heb mij toen aangemeld bij het project van Cordaan en Munckhof om taxichauffeur te worden. Nu heb ik een contract bij Munckhof. Ik ben begonnen als busbegeleider en help leerlingen in de bus en moet ze aan of afmelden via de boardcomputer. Binnenkort begin ik aan mijn opleiding als taxichauffeur. Dat vind ik erg leuk, Ik vind het leuk om bij Munckhof te werken. Ik wil graag veel rij ervaring op doen. Met mijn jobcoach heb ik regelmatig contact om te kijken hoe het gaat.

Vervoersproject Stap-In

Cordaan werkt samen met andere bedrijven om betaald werk mogelijk te maken. Cordaan zorgt voor de begeleiding die nodig is. Het bedrijf waar Cordaan mee samenwerkt, heeft het werk.

In mei 2018 zijn Munckhof en Cordaan een samenwerking begonnen. Munckhof is één van de grootste taxibedrijven in Nederland. Waarom? Om jongeren met een arbeidsbeperking op te leiden tot vervoersbegeleider of als taxichauffeur. En om jongeren te helpen aan een betaalde baan bij Munckhof.

Je wordt opgeleid en voorbereid om te werken als vervoersbegeleider of taxichauffeur. Het opleiden bestaat uit trainingen op het werk. Ook is er een theorie examen. Voorwaarde is dat je in bezit bent van een geldig rijbewijs en dat je een Verklaring Omtrent het Gedrag hebt.

Gedurende de opleiding én nadat je in dienst bent gekomen, wordt je begeleidt door een IPS-job coach van Cordaan. De IPS-job coach ondersteunt jou bij allerlei praktische zaken zoals je sollicitatie en het contract. Ook voor eventuele andere problemen op het werk kun je bij je IPS-jobcoach terecht.

Wil je meer informatie of je aanmelden voor dit vervoers-project? Neem dan contact op met Mireille Blom, Coördinator Vervoer WWD Cordaan, telnr: 06-11086709

Wil je weten met welke bedrijven Cordaan verder nog samenwerkt of heb je een andere vraag, neem contact op met de afdeling Instroom via (020) 229 00 88 of werk-dagbesteding@cordaan.nl.