Een jongeman met bril en pet achterstevoren zit op een groene bank en kijkt met enthousiaste blik naar de televisie

Verwijzers VGZ

Zoek je informatie over aanmelden en doorverwijzen van cliënten in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Ons Cliënten Servicebureau denkt graag met je mee.

Wil je informatie over het aanmelden van een cliënt voor wonen met begeleiding, voor werk of voor dagbesteding? Bel dan ons Cliënten Servicebureau.

Cliënten Servicebureau
088 267 32 26
zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl

Crisisplekken Wlz en stabilisatieplekken

Voor vragen over spoedopname, ZZP's en specifieke vormen van ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking kun je contact opnemen met het Cliënten Servicebureau via 088 267 32 26 of zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl. Onze cliëntconsulenten helpen je graag verder.

Begeleiding thuis

Cordaan begeleidt ook cliënten met een verstandelijke beperking thuis. Wanneer de cliënt een WLZ-indicatie heeft, is er ook begeleiding in de thuissituatie mogelijk. Aanmelding hiervoor verloopt via het Cliënten Servicebureau via 088 267 32 26.

Ben je verwijzer vanuit het Buurtteam? Voor aanmelding kun je een mail sturen naar ast@cordaan.nl.

Wonen

Bij Cordaan kunnen mensen met een verstandelijke beperking zelfstandig wonen of wonen in een groep. Bij alle vormen wordt begeleiding geboden. Alle huizen zijn in Amsterdam. Sommige huizen zijn speciaal voor ouderen, andere huizen speciaal voor jongvolwassenen. Ook is er een huis voor mensen met een meervoudig complexe beperking.

Aanmelding verloopt via het Cliënten Servicebureau via 088 267 32 26.

Collegiaal overleg

 • Een afbeelding van een huisje met een groot hart erboven en een mooie boom ernaast.,

  Multidisciplinair Behandelcentrum

  Iedereen met een verstandelijke beperking of vermoeden hiervan kan terecht het Multidisciplinair Behandelcentrum van Cordaan. Vragen die de arts verstandelijk gehandicapten kan beantwoorden zijn uiteenlopend en staan altijd in verband met de verstandelijke beperking. De arts kijkt met een brede blik en stelt de behoeften van de cliënt daarin centraal.

  Multidisciplinair Behandelcentrum
 • Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

  Intercollegiaal overleg met een AVG-arts

  De arts verstandelijk gehandicapten (avg) is bereikbaar voor intercollegiaal overleg. Huisartsen en medisch specialisten kunnen telefonisch contact met ons opnemen voor vragen omtrent medische zorg gebonden aan de handicap van hun patiënt. Ons telefoonnummer is: (020) 630 61 14. Buiten kantooruren kun je bellen met: (020) 592 34 17

  Intercollegiaal overleg met een AVG-arts