Een dame met halflang zwart haar praat tegen een jongen met kort bruin kapsel. Tussen hen in een afvinklijstje met drie items waarvan er 1 is afgevinkt.

Betaald werken

Als je graag betaald wil werken, kunnen wij jou helpen. We denken dan met jou mee over wat je goed kunt en wat voor bedrijf voor jou geschikt is.

Het is belangrijk dat je op jouw eigen niveau kunt werken. Als je al veel ervaring hebt en zelfstandig kunt werken, is een betaalde baan ook mogelijk.

Je kunt vanuit jouw werk bij het leerwerkbedrijf van Cordaan doorstromen naar een zelfstandige baan. Daar kun je dan meer werkervaring opdoen. Er zijn werkplekken bij Cordaan, maar we werken ook veel samen met andere bedrijven.

Om een betaalde baan te vinden, word je begeleid door een IPS-jobcoach. IPS is een afkorting van individuele plaatsing en steun. Dat betekent dat je goed wordt begeleid en dat jouw persoonlijke situatie erg belangrijk is.

Goed om te weten

 • Elk traject naar een betaalde baan loopt weer anders. Wat wel hetzelfde is, is de start. Elk IPS-traject start met gesprekken waarin jij jouw wensen en verwachtingen vertelt.

  Samen bespreken we de mogelijkheden en hoe we jouw wensen kunnen omzetten naar een echte baan.. Soms vinden we snel een werkplek, en soms duurt het wat langer. Het kan zijn dat je een cursus of opleiding moet volgen.

  Het lukt niet altijd om meteen een ideale werkplek te vinden, maar vaak lukt het wél om binnen een jaar iets passends te vinden. Een IPS-traject kan een jaar of twee jaar duren, maar soms kan het veel korter zijn wanneer je geen begeleiding meer nodig hebt.

  Wil je meer informatie ? Stuur een mail naar: ipsjobcoaching@cordaan.nl.

  Meer informatie vind je ook bij Kenniscentrum Phrenos
 • Wil je graag in de zorg werken en lukt dit niet via het ROC, bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt? Dan kun je misschien een opleiding tot woonhulp doen bij Cordaan. Je wordt dan opgeleid om in een woonzorgcentrum te werken.

  De opleiding woonhulp is een opleiding in de zorg voor ouderen en gehandicapten. Je volgt de opleiding op je werk bij Cordaan. Je gaat werken in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Je krijgt ook begeleiding van Cordaan door een werkbegeleider.

  Je leert bijvoorbeeld opruimen en schoonmaken, verwisselen van beddengoed en wegbrengen van afval. Je kunt ook ouderen begeleiden bij activiteiten. Elke week krijg je een halve dag theorie, die wordt gegeven door de werkbegeleider van Cordaan.

  Wanneer je de opleiding gehaald hebt krijg je het diploma woonhulp. Hiermee laat je zien wat je kunt en heb je kans op een betaalde baan als woonhulp bij Cordaan.

  Wil je meer informatie, neem dan contact op met de afdeling Instroom via (020) 229 00 88 of werk-dagbesteding@cordaan.nl.

Je kunt bij Cordaan een diploma woonhulp halen. Je leert hierbij vooral in de praktijk en ondersteunt zorgmedewerkers bij hun zorgtaken.

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Bij ons leer en werk je in de praktijk, dat noemen wij Praktijkleren. Iedereen met een indicatie, die wil en kan werken, kan zich bij ons aanmelden. Hoe dat eruit ziet verschilt per persoon. We gaan uit van jouw wensen, talenten en mogelijkheden. Wij bieden jou:

  • Een op maat gemaakt ontwikkelplan;

  • Leerlijnen als vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en veilig werken (door het beroepsonderwijs erkend);

  • Begeleiding aangepast aan jouw behoefte;

  • Een werkplek in één van onderstaande branches bij Cordaan, bij een bedrijf of instantie in de stad.

 • Ons aanbod bestaat uit:

  • Een werkplek die bij jou past, afgestemd op jouw leerbehoeften en werkwensen;

  • Aangepaste Leerlijnen op jouw leervermogen en leertempo;

  • Groeimogelijkheden in mate van zelfstandigheid of zelfs richting betaald werk;

  • Het is altijd mogelijk om ander werk uit te proberen;

  • Een stap terug zetten is mogelijk als het werk te veel van je vraagt;

  • De begeleiding is aan te passen aan jouw behoefte.

  Kunnen lezen en schrijven is op veel plekken geen vereiste.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl