Een kordaat kijkende jongeman met kort bruin haar en gouden oorring heeft een grote zaag in zijn hand. Voor hem en achter hem allemaal dikke boomstammen

Leerwerkbedrijf

Je leert en werkt bij het Leerwerkbedrijf altijd op een manier die goed bij jou past. Wij helpen je om je zelf te ontwikkelen als werknemer. En je leert een vak waarvoor je ook certificaten kunt behalen.

Het Leerwerkbedrijf ondersteunt mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt om zo veel mogelijk mee te kunnen doen in de maatschappij. Iedereen leert en werkt bij ons in de praktijk, met een leer- en ontwikkeltraject op maat.

De leerlijnen staan centraal bij het leren van vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en veilig werken. Wij zijn expert op het gebied van Meewerken. Wie wil en kan, begeleiden wij naar betaald werk

Een werkplek die bij jou past

 • Grote origami vogel in verpleeghuis

  Kunst en cultuur

  Heb je passie voor podium, beeldende of digitale kunst dan kan je werken bij Theater LeBelle, Outsider Art of bij Multimedia Digitale Kunst.

  Meer over kunst en cultuur
 • Mensen zitten aan tafel buiten een gebouw en krijgen van een werknemer een glas drinken opgediend.

  Horeca en catering

  Een kopje koffie zetten, een complete lunch verzorgen of helpen afwassen? Hier doe je werkervaring op bij Horeca en Catering op verschillende locaties in Amsterdam.

  Meer over horeca en catering
 • Twee mannen werken aan een spatscherm van een auto. De ene man heeft een hamer in zijn handen en de andere een lasapparaat. Op de achtergrond staat een auto met de motorklep open.

  Techniek, ICT en bouw

  In de techniek kun je werkervaring opdoen op het gebied van ICT, Techniek of in de bouw. Bij de ICT-afdeling leer je bijvoorbeeld hoe je een website maakt en bij Techniek leer je meubels, auto´s of boten restaureren.

  Meer over techniek, ICT en bouw
 • Houten kistjes naast elkaar met daarin groenten zoals bieten en sla.

  Groen en dier

  Werken in een kwekerij, het plantsoen onderhouden of bloemen verkopen? En hou je ervan om je handen uit de mouwen te steken? Dan zijn dit de ideale werkplekken voor jou.

  Meer over groen en dier
 • Een man met zwarte outfit en zwarte pet rijdt in een tweepersoons kar met daaraan een container over een industrieterrein. Op de achtergrond staan twee grote, blauwe hoogwerkers.

  Facilitair en schoonmaak

  Op diverse locaties in de stad bieden we leer- werkplekken waar je helpt bij schoonmaken en verrichten van simpele facilitaire werkzaamheden.

  Meer over facilitair en schoonmaak
 • Een man staat aan een grote houten tafel en pakt iets in bubbelplastic. Naast hem staat een kartonnen doos op tafel en 2 bloempotten. Op de voorgrond ligt een grote stapel karton en een stoffen tas met opdruk van "Bijzonder Amsterdams".

  Inpak en sorteerwerk

  Inpak- & Sorteerwerk past goed bij jou als je herhalend werk prettig vindt. Op twee locaties in Amsterdam kun je bij ons dit werk doen.

  Meer over Inpak en sorteerwerk
 • Een houten kast met in een houten kistje vier konijnknuffels gemaakt van stoffen met gekleurde prints.

  Winkel en magazijn

  Vakken vullen, legen flessen innemen en sorteren of de parkeerplaats schoonhouden? Je kunt hier werkervaring opdoen in een winkel of magazijn.

  Meer over Winkel en magazijn
 • Iemand in een grijze trui decoreert een schaaltje van keramiek met blauwe glazuur. Op de voorgrond staan potjes met verschillende, vrolijke kleuren glazuur.

  Ambachten

  Een ambacht leren en je eigen creativiteit ontwikkelen. Dat kan op één van onze werkplaatsen voor hout, textiel, grafisch of keramiek.

  Meer over ambachten

Praktische informatie

Je zet jouw talenten zinvol in én doet werk waar je trots op bent. Zo draag jij bij aan mooie, betekenisvolle en bijzondere producten en diensten. Wij streven ernaar om met het leerwerkbedrijf een positieve maatschappelijke invloed te hebben in Amsterdam en omgeving.

Cordaan werkt samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, de gemeente Amsterdam en andere sociale initiatieven, om tot waardevolle participatie van al onze deelnemers te komen.

Je kunt deelnemen aan arbeidsmatige dagbesteding, beschut werk, zelfstandig werken bij een bedrijf en betaald werk. Je leert tijdens je werk, dat noemen we praktijkleren.

Een combinatie van verschillende trajecten is ook mogelijk.

Het leerwerkbedrijf, ateliers en werkplaatsen bij Cordaan

Aanmelden

 1. 1 Je meld je aan via het formulier

  Zoek je werk of dagbesteding? Meld je dan eerst aan via het aanmeldformulier.

 2. 2 Je vertelt ons wat je wil

  In een persoonlijk gesprek vertel je ons over wat je wil en wat bij jou past.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Veelgestelde vragen

 • Bij ons leer en werk je in de praktijk, dat noemen wij praktijkleren. Iedereen met een indicatie, die wil en kan werken, kan zich bij ons aanmelden. Hoe dat eruitziet, verschilt per persoon. We gaan uit van jouw wensen, talenten en mogelijkheden. Wij bieden jou:

  • Een op maat gemaakt ontwikkelplan;

  • Leerlijnen als vakvaardigheden, werknemersvaardigheden en veilig werken (door het beroepsonderwijs erkend);

  • Begeleiding aangepast aan jouw behoefte;

  • Een werkplek in één van onderstaande branches bij Cordaan, bij een bedrijf of instantie in de stad.

 • Ons aanbod bestaat uit:

  • Een werkplek die bij jou past, afgestemd op jouw leerbehoeften en werkwensen;

  • Aangepaste Leerlijnen op jouw leervermogen en leertempo;

  • Groeimogelijkheden in mate van zelfstandigheid of zelfs richting betaald werk;

  • Het is altijd mogelijk om ander werk uit te proberen;

  • Een stap terug zetten is mogelijk als het werk te veel van je vraagt;

  • De begeleiding is aan te passen aan jouw behoefte.

  Kunnen lezen en schrijven is op veel plekken geen vereiste.

  Meer info
Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl