Locatie

Clubhuis Noord

Een veilige plek voor Amsterdammers die uit hun kwetsbare situatie willen komen. Hier kun je jezelf ontplooien en aan verschillende activiteiten deelnemen. Onze coaches zijn altijd in de buurt om jou te helpen bij je herstel.

Crabschuytstraat 136, Amsterdam

(020) 886 88 68
Vier mensen zitten gezellig buiten op een bankje bij Clubhuis Noord. Ze genieten van het zonnetje.

Clubhuis Noord is een veilige en knusse plek waar je je direct thuis en welkom voelt. Hier kan je samen eten, koffiedrinken of een spelletje doen. Daarnaast helpen we jou om goed te herstellen van psychische klachten.

Clubhuis Noord is niet zo groot, maar dat is ook onze charme. Het maakt dat mensen zich hier snel thuis voelen en de drempel laag is. Wij werken wijkgericht waardoor wij de mogelijkheid hebben om samen met jou uit de veilige omgeving te stappen en naar buiten te gaan.

Een begeleidster en deelnemer zitten voor een televisiescherm in de gezamenlijke ruimte van Clubhuis Noord.
Meedoen aan dagbesteding in Clubhuis Noord

Veelgestelde vragen

 • De activiteiten en ondersteuning die wij bieden kosten jou als deelnemer doorgaans niets. Er zijn enkele activiteiten waar we een kleine vergoeding voor kunnen vragen ivm eventuele materiaalkosten. Voor een klein bedrag kun je hier een ook een drankje, kopje soep of een warme maaltijd krijgen. De gehele dag kun je bij ons binnenlopen voor een gratis kopje koffie of thee.

  Wij worden gefinancierd door de gemeente.

 • Ja. Als je vaak meedoet en gebruik maakt van onze coaching of ondersteuning, heb je een indicatie nodig. Deze kun je zelf opvrfagen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) of wij kunnen de indicatie voor jou aanvragen.

 • Je kunt hier ondersteuning krijgen van onze coaches. Zij helpen jou om te herstellen van je psychische klachten. Dat doen we door ons te richten op 5 leefgebieden:
  1) Vrije tijd
  2) Betekenisvol werk
  3) Gezondheid
  4) Sociale contacten
  5) Talentontwikkeling
  Het leven kan ook tegenzitten. Wij zijn er om jou door lastige fases heen te loodsen.

 • Wij zijn op de volgende dagen geopend:

  Maandag en vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur
  Dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 19.00 uur 
  Eerste zondag van de maand van 10.00 uur tot 16.00 uur

 • lorum

"Door vaker te sporten heb ik meer energie en zelfvertrouwen en ontmoet ik nieuwe mensen. Zo fijn dat ik nu weet welke sportactiviteiten er bij mij in de buurt zijn."
Nel Deelnemer Dagbesteding in Clubhuis Noord

Werken & Leren in de praktijk

Wil jij jezelf nuttig maken en meehelpen in ons gezellige clubhuis? Dan ontvangen wij jou met open armen! Werk mee in onze keuken, bij de administratie of in onze facilitaire dienst.

Wij begeleiden jou in de ochtend of middag en je ontvangt ook nog eens een kleine vergoeding. Wil je nieuwe vaardigheden aanleren? Dan kunnen wij daarin voorzien door passende scholing, een training of cursus aan te bieden.

Een deelnemer wordt door een kale sportcoach aangemoedigd tijdens het heffen van gewichten. op de achtergrond zijn ook nog twee vrouwelijke deelnemers aan het sporten.
Een deelnemer van Clubhuis Noord heeft een wasmand vast en lacht vriendelijk. Twee vrolijke begeleiders kijken met een vertederde blik naar de man. Wat fijn dat hij ons helpt met wassen!

Groene vingers of handige handjes?

Heb jij groene vingers en vind je het fijn om lekker buiten in de natuur te werken? Help dan mee om de planten, bloemen en bomen in en rondom ons clubhuis te verzorgen.

Of vind je het leuker om 55+-ers in onze buurt te helpen met kleine klusjes in en rondom hun huis. Denk bijvoorbeeld aan een schilderijtje ophangen, een kast in elkaar zetten of de tuin zomerklaar maken. Ook dat is mogelijk bij Clubhuis Noord.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om bij een bedrijf in de buurt werken. Clubhuis Noord blijft dan jouw veilige thuishaven, terwijl jij waardevolle werkervaring opdoet. Of wil je liever betaald werk doen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het IPS-coachingstraject van Cordaan.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Kennismaken

  Kom binnen, proef de sfeer en maak kennis met onze coaches en andere deelnemers! Je bent altijd welkom voor een kopje koffie of thee!

 2. 2 Aanmelden

  Voel je je op je gemak in Clubhuis Noord en wil je gebruik maken van onze ondersteuning en ons activiteitenaanbod? Laat het ons weten zodat we jou aan kunnen melden.

 3. 3 Aan de slag!

  Je krijgt ondersteuning van een coach. Jullie gaan samen aan de slag om jouw leef- en werkwensen te verwezenlijken.

Contact

Clubhuis Noord ligt middenin de wijk De Banne in Amsterdam-Noord. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam Centraal pak je metro 52 richting het Olof Palmeplein en stapt vervolgens uit bij halte Noorderpark. Hier stap je over op bus 34 richting Buikslotermeerplein. Stap dan uit bij halte Statenjachtstraat. Vanaf hier is het nog maar 2 minuten lopen.

Contactgegevens
(020) 886 88 68

Adres
Crabschuytstraat 136, 1034 BL Amsterdam

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl