Locatie

Activiteitencentrum Osdorperhof

De perfecte plek voor de wat oudere deelnemer met psychische klachten. Een plek waar je gehoord en gezien wordt en helemaal jezelf kunt zijn...

Pieter Calandlaan 84, Amsterdam

(020) 886 07 45
Twee donkere vrouwen lachen vriendelijk naar de camera terwijl ze creatief bezig zijn in de textielwerkplaats van Osdorperhof.

In ons sfeervolle activiteitencentrum is er voor ieder wat wils. Wil je meewerken of deelnemen aan leuke activiteiten? Dan is er bij ons van alles mogelijk.

We hebben een eigen keuken, naaiatelier, een tuin, fitnesszaal en een winkel waar je spulletjes kunt ruilen. We brengen sociale activiteiten en initiatieven bij elkaar.

In ons centrum is ook een vestiging van Combiwel Buurtwerk gevestigd. Daarnaast hebben wij hier ook dagbesteding voor ouderen en een prachtige lunchroom van ons eigen Leerwerkbedrijf. Dat alles maakt Osdorperhof tot het bruisende centrum van deze buurt.


Veelgestelde vragen

 • Niets. Wij worden namelijk gefinancierd door de gemeente. Er zijn soms wel activiteiten waar we een kleine vergoeding voor vragen in verband met de materiaalkosten.

 • Als je vaker meedoet of als je gebruik maakt van onze coaching of ondersteuning, vragen wij om een indicatie. Heb je nog geen indicatie? Neem dan contact op met het buurtteam, dan vragen zij de benodigde indicatie voor jou aan.

 • Dat kan. Als het voor jou niet mogelijk is om zelfstandig naar ons toe te komen. Hiervoor heb je dan wel de indicatie vervoer nodig.

 • Onze participatiecoaches helpen jou om te herstellen van je psychische klachten. Dat doen we door ons te richten op 5 leefgebieden:
  1) Vrije tijd
  2) Betekenisvol werk
  3) Gezondheid
  4) Sociale contacten
  5) Talentontwikkeling
  Het leven kan soms ook tegenzitten. Wij zijn er om jou door die lastige fases heen te loodsen.

De planten water geven in de prachtige groene tuin van Osdorperhof. Op de foto zien we een vrouwelijke begeleidster en een deelnemer met pet op. Zij heeft een plantenspuit vast en hij een grote groene gieter.
Overleg in de keuken van Osdorperhof. Wat gaan we vandaag voor lekkers maken?
Een donkere vrouw met hoofddoek is geconcentreerd bezig met het knippen van een stuk stof.

Aan het werk

Wil je aan het werk en jezelf nuttig maken? Kom dan bij ons achter de bar staan, in de keuken of in de bediening. Of werk je liever buiten bij ons in de tuin? Het kan allemaal.

Je krijgt professionele begeleiding en een kleine vergoeding. Gaat het goed en smaakt het naar meer? Dan kunnen we ook buiten ons centrum naar een leuke baan zoeken.

Wil je liever betaald werk doen? Dan kun je ook gebruik maken van een IPS-jobcoachingstraject bij Cordaan. We zoeken dan een betaalde baan voor je en ondersteunen je op de werkvloer.

Twee wat oudere dames buigen zich over een bruin stuk stof in het textielatelier.
Een donkere man pakt een boekje uit de boekenkast van Osdorperhof. De begeleider lacht vriendelijk.

Buurtinitiatieven

Help je mee om de buurt schoner, veiliger en gezelliger te maken? Leuk! Met het buurtinitiatief 'Groen Goed' proberen we voedselverspilling tegen te gaan. Of kom je gezellig bij onze fiets- en wandelclub om verschillende leuke plekjes in de omgeving te bezoeken?

Heb je zelf een goed idee voor een leuke buurtactiviteit? Dan brengen we jou graag in contact met lokale ondernemers, actieve buurtbewoners en maatschappelijke organisaties.

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Kennismaken

  Kom binnen, proef de gezellige sfeer en maak kennis met onze participatiecoaches en collega-deelnemers!

 2. 2 Aanmelden

  Heb je een goed gevoel na de kennismaking en wil je gebruik maken van onze dagbesteding en ondersteuning? Laat het ons dan weten zodat we jou aan kunnen melden.

 3. 3 Aan de slag!

  Je krijgt ondersteuning van onze coach. Samen ga je aan de slag om jouw leef- en werkwensen te verwezenlijken. Succes!

Contact

Activiteitencentrum Osdorperhof ligt in Amsterdam Osdorp, vlakbij een winkelcentrum en de Sloterplas. We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf halte Louis Davidsstraat (Bus 69) is het nog maar 2 minuten lopen. Of pak tram 1 of tram 17 naar halte Meer en Vaart. Deze halte ligt op slechts vier minuten lopen van onze locatie.

Gegevens
(020) 886 07 45
Maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Adres
Pieter Calandlaan 84, 1068 NP Amsterdam

In een oranje vlak staan twee tekstballonnen. In een van de ballonnen staat een helpende hand.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl