Twee handen van verschillende personen ondersteunen een roze hart

Palliatieve zorg thuis

Wanneer je te horen krijgt dat je een ernstige ziekte hebt en genezing niet meer mogelijk is, komt er veel op jou en je naasten af. Wil je het liefste thuis blijven wonen, dan kan een speciale verpleegkundige jou begeleiden. Wanneer het nodig is kun je op een speciale afdeling terecht voor intensieve zorg. Daarbij staat kwaliteit van leven voorop.

Palliatieve zorg begint op het moment dat genezen niet meer mogelijk is. Je kunt dan intensieve begeleiding nodig hebben. Onze palliatieve zorgverpleegkundige geeft informatie en bespreekt samen met jou en je naasten welke keuzes er zijn.

Die keuzes kunnen gaan over je lichamelijke situatie, maar we bespreken ook welke ondersteuning je zou willen om jouw mentale welzijn te bevorderen of wat er nodig is op sociaal of zingevingsvlak, met als doel om zoveel mogelijk kwaliteit van leven te ervaren.

Aanvragen

 1. 1 Bel of mail ons

  Bel voor meer informatie en aanvragen van palliatieve zorg thuis ons Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26 of mail naar zorgbemiddeling@cordaan.nl

 2. 2 Via huisarts

  Je huisarts kan ook palliatieve zorg thuis voor je aanvragen.

 3. 3 Via het ziekenhuis

  Lig je in het ziekenhuis? Dan kan de aanvraag ook door de specialist of transferafdeling worden gedaan.

Een gesprek tussen palliatieve zorg verpleegkundige Nanette en cliënt Rita. (De film komt uit de Cordaan arbeidsmarktcampagne.)

Veelgestelde vragen

 • We laten je natuurlijk niet zomaar los. Als het thuis niet meer gaat, kun je ook terecht op een palliatieve afdeling in een van onze woonlocaties.

  Zorg op een palliatieve afdeling
 • In principe vergoedt de zorgverzekering de kosten voor palliatieve zorg uit de basisverzekering. Deze zorg valt niet onder het eigen risico, je hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl