Locatie

Ottho Heldringstraat

Wonen in een kleine groep in Nieuw-West

Ottho Heldringstraat 13P, Amsterdam

(020) 512 81 24
Een dame met kort grijs haar en donkerblauw colbert zit in een rolstoel aan tafel met een kop koffie. Een zorgmedewerker zit ook aan tafel en houdt lachend een krant voor haar op.

Aan het Staalmanplein kun je wonen in een kleine groep met 5 medebewoners. Je verblijft dan in een groep voor ouderen met dementie, in een groep voor mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of voor mensen met een chronische ziekte die intensieve zorg vraagt.
Een van onze woongroepen is speciaal ingericht voor mensen met een islamitische achtergrond.

Familie en vrienden zijn altijd welkom in de Ottho Heldringstraat. We nodigen je uit deel te nemen aan dagelijkse activiteiten in de groepswoningen en uitstapjes. Als naaste kunt je - in overleg - ook zorgtaken op je nemen.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van Ottho Heldringstraat ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • De meeste activiteiten vinden plaats in de groep: koken, koffie drinken, muziek luisteren, samen de krant lezen. We bespreken samen waar je blij van wordt, en zoeken samen naar bezigheden die daarbij passen.

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

 • Als je verblijft in de Ottho Heldringstraat, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Een flat met meer dan tien verdiepingen en balkons aan een groen park, met voor de flat een imposant beeld van een bruine beer met een kussen in zijn poot.

Wonen zoals thuis

In onze woongroepen woon je zoveel mogelijk als thuis. Het gewone, dagelijkse leven staat er centraal: samen koffie drinken, de krant lezen en koken met een begeleider. 's Avonds genieten we van een gezamenlijke maaltijd.

Onze aandacht ligt bij jouw individuele zorgvraag, de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven. Omdat de groepen klein zijn, kennen de begeleiders je goed en kunnen zij zoveel mogelijk tegemoet komen aan je wensen.

De Ottho Heldringstraat ligt aan het moderne Staalmanplein, een groen plein met een speeltuin en een beroemd kunstwerk van de kunstenaar Florentijn Hofman.

Een flat met meer dan tien verdiepingen en balkons aan een groen park, met voor de flat een imposant beeld van een bruine beer met een kussen in zijn poot.
Een kleine kamer met een gezellige sfeer met grote ramen en donkerblauwe gordijnen. In de kamer staan een witte vakkenkast met tv erop en twee rieten stoelen met witte kussens.ls en decoraties.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 7.9

Kleinschalig wonen Ottho Heldringstraat is 4 keer beoordeeld met een gemiddelde van 7.9.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Ottho Heldringstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto (betaald parkeren). Tram 2 stopt op vijf minuten loopafstand (halte Johan Huizingalaan) en breng je naar het centrum van Amsterdam, Centraal Station en Nieuw Sloten. Bij bushalte Ottho Heldringstraat stopt bus 62 naar Station Lelylaan.

Adres

Ottho Heldringstraat 13P
1066 XT Amsterdam
088 — 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl