Locatie

Nieuw Vredenburgh

Wonen aan het Rembrandtpark in de Baarsjes

Postjesweg 125hs, Amsterdam,

(020) 589 86 50

Aan de rand van het Rembrandtpark, in een levendige, kleurrijke buurt staat woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh. Nieuw Vredenburgh heeft 1-kamerappartementen voor ouderen, en een speciale afdeling voor ouderen met een verstandelijke beperking.

Buurtbewoners en naasten zijn van harte welkom in Nieuw Vredenburgh. Loop eens binnen, en geniet van een kopje koffie of warme maaltijd in ons lichte, ruime restaurant, of kijk op de agenda aan welke activiteiten je kunt meedoen.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van Nieuw Vredenburgh ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert en verzint steeds nieuwe activiteiten. We hebben bij deze activiteiten ook aandacht voor ouderen die behoren tot de LHBTIQ+-community. En er is een ruimte voor dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking. 

  Woon je in de buurt van Nieuw Vredenburgh? Loop eens bij ons binnen, en vraag aan welke activiteiten je kunt meedoen.

 • Als je verblijft in Nieuw Vredenburgh, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?' Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

 • In Nieuw Vredenburgh mag je zijn wie je bent. We hebben sinds 2016 een Roze Loper: een certificaat dat aantoont dat we LHBTIQ+ vriendelijk zijn. Woon je bij ons, dan heb je de zekerheid dat wij actief werken aan een sfeer van respect, openheid en tolerantie.

  Je kunt meedoen aan onze evenementen met een ‘roze’ tintje waar ook buurtbewoners welkom zijn. De Roze Week tijdens Pride Amsterdam bijvoorbeeld. We vieren dan met alle (wijk)bewoners het grootste feest van Amsterdam, en vragen aandacht voor het welzijn van 'roze' ouderen die vaak onzichtbaar zijn.

Twee vrouwenhanden die vervormd zijn door reuma van bovenaf gezien doen een beweegactiviteit

Wonen aan het Rembrandtpark

In Nieuw Vredenburgh woon je in je eigen 1-kamerappartement. Je krijgt ondersteuning bij wat nodig is, maar wat je zelf kan, blijf je gewoon zelf doen. Je naasten zijn welkom om een rol te spelen in de zorg, maar zelf houd je de regie.

Nieuw Vredenburgh ligt in een bruisende en multiculturele buurt waar altijd wat te doen is. Je vindt er alle mogelijke buurtwinkels, postkantoor en apotheek op loopafstand. Met de tram of bus rijd je naar de Kinkerstraat, Ten Katemarkt en Mercatorplein.

Liever uit de drukte? Het Rembrandtpark is een oase van rust waar je grote of kleine rondes kunt lopen in de frisse buitenlucht. Het park is rolstoeltoegankelijk en er is een kinderboerderij met speeltuin.

Medewerker met blauwe Cordaan-polo helpt oudere meneer van een rolstoel in een scootmobiel
Een apartement met eikenhouten kast, tafel met Perzisch kleed, een sta-opstoel en bankje voor twee personen. Voor het grote raam hangen dikke donkerrode gordijnen.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 6.1

Woonzorgcentrum Nieuw Vredenburgh is 7 keer beoordeeld met een gemiddelde van 6.1.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Nieuw Vredenburgh is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bus 18 stopt nagenoeg voor de deur en om de hoek is een halte voor bus 15 en tram 17 (halte Postjesweg/Hoofdweg).

Kom je met de auto? Houdt dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je bij Nieuw Vredenburgh gratis.

Adres

Postjesweg 125hs
1057 DZ  Amsterdam 
088 — 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl