Locatie

In het Zomerpark

Aangenaam wonen in een levendige en groene omgeving

Remmersteinpark 3, Nieuw-Vennep

(0252) 363 200
Een dame met kort grijs haar en donkerblauw colbert zit in een rolstoel aan tafel met een kop koffie. Een zorgmedewerker zit ook aan tafel en houdt lachend een krant voor haar op.

In het Zomerpark is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in een groene omgeving in Nieuw-Vennep. In onze appartementen kun je aangenaam wonen en meedoen aan de sociale en culturele activiteiten. 

Je naasten en buurtbewoners zijn welkom om zomaar even binnen te lopen of te genieten van een heerlijke maaltijd in ons restaurant. Op loopafstand vind je winkelcentrum Getsewoud, goed voor je dagelijkse boodschappen of een gezellige winkelmiddag. 

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van In het Zomerpark ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten krijg je ondersteuning van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert steeds nieuwe activiteiten. Ook als buurtbewoner kun je hieraan deelnemen.

 • Als je verblijft In het Zomerpark, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Dame met kort grijs haar in rolstoel zit met andere dame met grijs haar en bril aan tafel. Zij kleurt in een kleurboek, op tafel een doos met tientallen potloden.

Wonen aan het park

In woonzorgcentrum In het Zomerpark woon je zelfstandig in een appartement met zorg en ondersteuning. Wat je zelf nog kunt, blijf je gewoon zelf doen. Wij helpen je jouw leven in te delen zoals jij dat wenst.

In het Zomerpark heeft 140 een-kamerappartementen van 23m2 tot 45m2 met een woonslaapkamer en eigen sanitaire voorzieningen. De grotere appartementen hebben een eigen keukenblokje. Deze appartementen zijn ook geschikt voor twee personen, bijvoorbeeld echtparen, als beiden een Wlz-indicatie hebben.

In het Zomerpark ligt middenin een gezellige nieuwbouwwijk aan een mooi park in Nieuw-Vennep. Om ons heen liggen het Zomerpark, Herfstpark, Winterpark en het Lentepark. Elk park met beplanting die past bij een van de jaargetijden.

Langwerpig groot gebouw met 5 etages en oranjerode eerste etage staat in een groen park.
Een apartement met eikenhouten kast, tafel met Perzisch kleed, een sta-opstoel en bankje voor twee personen. Voor het grote raam hangen dikke donkerrode gordijnen.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Een dame met kort grijs haar en kleurige sjaal zit in een rolstoel aan tafel met een kopje koffie. Een dame met zwart haar en bril in zorguniform kijkt haar lachend aan.
Een dame met kort grijs haar en donkerblauw colbert zit in een rolstoel aan tafel met een kop koffie. Een zorgmedewerker zit ook aan tafel en houdt lachend een krant voor haar op.
6 mensen waarvan 4 in een rolstoel zitten aan een grote lichte houten tafel met koffie en een krant.

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 7.9

Woonzorgcentrum In het Zomerpark is 16 keer beoordeeld met een gemiddelde van 7.9.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. Wij informeren je over de mogelijkheden

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

In het Zomerpark is bereikbaar met Connexxionbus 397 vanaf Station Hoofddorp of Schiphol Plaza. Vanaf de halte is het nog enkele minuten lopen naar In het Zomerpark.

Adres

Remmersteinpark 3  
2151 KE  Nieuw-Vennep 
(0252) 363 200

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl