Locatie

Hof van Sloten

Wonen of revalideren in een groene omgeving

Louwesweg 10, Amsterdam

(020) 346 21 11
Oudere dame en medewerkster zitten aan tafel en lachen samen

In een rustige buurt in Nieuw-West, tegenover het Slotervaartziekenhuis, staat Hof van Sloten: een ruim woonzorgcentrum omringd door prachtige tuinen, mooie terrassen en balkons. Je vindt nergens drempels en overal in huis zijn knusse zithoekjes gecreëerd.

Hier kun je kortdurend revalideren, maar ook wonen als je specialistische zorg nodig hebt.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van Hof van Sloten ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Als je naaste bij ons revalideert, kun je actief deelnemen in het revalidatieprogramma. Je bent van harte welkom!

  Er is ruime mogelijkheid elkaar te ontmoeten in één van de sfeervolle lounges. Ook kun je gebruik maken van de keukenfaciliteiten.

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

 • Als je verblijft in Hof van Sloten, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Wonen in een modern huis

Hof van Sloten is onlangs gerenoveerd. Je hebt hier een ruime en moderne eenpersoonskamer, en deelt douche en toilet met een medebewoner. Op elke afdeling is een sfeervolle lounge waar je met medebewoners en je bezoek tijd door kunt brengen.

Je kunt in Hof van Sloten wonen na een beroerte, hersenbloeding of herseninfarct, of als je veel hulp nodig hebt vanwege een chronische lichamelijke ziekte. Er is ook een woongroep speciaal voor mensen met dementie, en een groep waar je tijdelijk kunt revalideren na een orthopedische operatie. Op een speciaal ingerichte afdeling verzorgen we mensen in de laatste levensfase.

Gebouw met twee etages, houten betimmering en veel grote ramen.
Huiskamer met houten vloer, een witte ronde salontafel, planten, een lichtbruine bank met kussens en twee leunstoelen met donkerroze bekleding en roze gordijnen

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 7.0

Hof van Sloten is 35 keer beoordeeld met een gemiddelde van 7.0.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Hof van Sloten is goed bereikbaar. Tram 2, metro 50 en bus 18 stoppen om de hoek (halte Louwesweg). Er is voldoende mogelijkheid om je auto (betaald) te parkeren.

Adres

Louwesweg 10  
1066 EC  Amsterdam 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl