Locatie

Het Spaarnhout

Wonen in een kleine groep in het Westelijk Havengebied

Revaleiland 6A (3A, 3B, 3C, 6B en 6C)

(020) 204 84 10
Twee dames van rond de dertig bakken pannenkoeken en kijken er blij bij

Het Spaarnhout is een prachtig, splinternieuw gebouw in de Houthavens, vlakbij het IJ. Daar waar schippers vroeger hun lading losten, staat nu een moderne Amsterdamse woonwijk, meegroeiend met de mensen die er wonen, werken en leven.

Op deze bijzondere plek kun je wonen als het thuis niet meer gaat. Als je intensieve zorg nodig hebt door bijvoorbeeld dementie of lichamelijke klachten. In huis is ook dagbesteding, een gezondheidscentrum en horeca. 

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van Het Spaarnhout ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Zinvolle en afwisselende dagbesteding is minstens zo belangrijk als lichamelijke verzorging. Daarom zijn welzijnsactiviteiten een vast onderdeel van de zorg in Het Spaarnhout. Je kunt meedoen aan individuele activiteiten en aan gezellige groepsactiviteiten en haalt meer uit je (oude) dag.

 • Als je verhuist naar Het Spaarnhout, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

 • Speciaal voor senioren met een LHBTIQ+ achtergrond zijn er elke dinsdag van 10:00 - 14:30 uur inloop en creatieve dagactiviteiten. Hier kun je in een ongedwongen sfeer andere roze ouderen ontmoeten en meedoen aan gezellige activiteiten.

 • Samen met stichting Tien Yan organiseert Het Spaarnhout dagbesteding voor Chinese ouderen. Hierbij is een Chinees/Kantonees sprekende medewerker aanwezig. 

  Je kunt hier creatieve activiteiten doen, bewegen, muziek luisteren, anderen met Chinese achtergrond ontmoeten, een wandeling maken en je Nederlands verbeteren. We bereiden samen een lunch voor en eten gezamenlijk.

Dame met gebloemde blouse en witte baret zit aan tafel en kijkt lachend in de camera terwijl haar buurvrouw een foto omhoog houdt van een model met een kleurige gehaakte muts. Op de voorgrond liggen bollen wol

Sfeervol wonen

In Het Spaarnhout woon je in een kleine groep met 6 of 8 anderen. Iedere verdieping heeft twee huiskamers met ruime keuken waar elke dag vers wordt gekookt. Je hebt een eigen zitslaapkamer met aangrenzende badkamer, dit is je privéruimte waar je je kunt terugtrekken als je daar behoefte aan hebt.

Er is volop ruimte om andere te ontmoeten. De groepswoningen zijn met gangen met elkaar verbonden en er is een binnentuin die wij delen met de overige bewoners van het gebouw ‘Life’.

De gevel van een modern gebouw aan het water
Gevel van de ronde hoek van een modern gebouw van 5 etages hoog

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Vrouwelijke begeleider kijkt aandachtig naar het handwerk van een dame die aan tafel werkt
Een kwieke oudere dame met kort haar en lichtgrijs vest zit aan tafel en kijkt met vriendelijke blik naar iemand buiten de foto
Oudere dame is aan het haken

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 8.4

Kleinschalig Wonen Het Spaarnhout is 15 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Het Spaarnhout ligt in het Westelijk Havengebied, tegen de Spaarndammerbuurt aan, met buurtwinkels, gezellige horeca, scholen, sportverenigingen, openbaar vervoer en diverse uitvalswegen.

Met bus 22 en 48 ben je snel bij het Centraal Station. Ook met de auto of fiets zijn we uitstekend bereikbaar. Let op: kom je met de auto, houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Revaleiland 6A (3A, 3B, 3C, 6B en 6C)  
1014 ZG  Amsterdam 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl