Locatie

Gerrie Knetemannlaan

Kleinschalig groepswonen voor ouderen met dementie

Gerrie Knetemannlaan 200/270, Amsterdam

(020) 553 70 05
Dame met grijs haar zit aan tafel met een tafelgenoot en lijkt lachend in de camera met een bruin broodje in haar hand

De Gerrie Knetemannlaan ligt in Bos en Lommer. Rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan, naast de Erasmusgracht en vlakbij de ring. 

In dit moderne gebouw zijn drie etages waar ouderen met dementie in een kleine, huiselijke groep samen kunnen wonen in een herkenbare omgeving. Begeleiding is dag en nacht aanwezig in de Gerrie Knetemannlaan.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van de Gerrie Knetemannlaan ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • De meeste activiteiten vinden plaats in de groep: koken, koffie drinken, muziek luisteren, samen de krant lezen. We bespreken samen waar je blij van wordt, en zoeken naar bezigheden die daarbij passen.

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

 • Als je verblijft in de Gerrie Knetemannlaan, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Veilig wonen in een kleine groep

Gerrie Knetemannlaan heeft zes kleine woongroepen voor ouderen met dementie waar je leeft 'als thuis'. Je kookt en eet samen met je groepsgenoten, en kunt meedoen aan activiteiten in een gezellige, sfeervolle huiskamer met moderne keuken.

Je hebt een eigen zitslaapkamer met een hoog-laagbed, een garderobekast en een badkamer die je deelt met een medebewoner.

We vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. We kijken naar wat je zelf nog kunt. Dat blijf je natuurlijk zelf doen. Samen doen we de dagelijkse activiteiten: koken, boodschappen, huishoudelijke taken.

Langwerpig gebouw van 11 etages met veel ramen en een sportveld ervoor.
Appartement met grote ramen, een lichtroze leunstoel met gehaakt wit kleedje, een donkerbruine leren bank en kleine donkerhouten salontafel. Tegen de muur staat een vogelkooi.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Twee jonge handen houden de hand van een oudere vast en lakken de nagels van deze hand met lichtroze kleur. Op de voorgrond verschillende potjes nagellak

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 6.9

Kleinschalig wonen Gerrie Knetemannlaan is 3 keer beoordeeld met een gemiddelde van 6.9.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tram 13 brengt je naar de binnenstad en het Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeer je bij de Gerrie Knetemannlaan gratis.

Adres

Gerrie Knetemannlaan 200/270  
1061 MC  Amsterdam 
088 267 32 26 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl