Locatie

De Marke De Meenthoek

Centraal wonen in Huizen

Graaf Wichman 5, Huizen

(035) 528 41 00
Een dame met kort grijs haar en kleurige sjaal zit in een rolstoel aan tafel met een kopje koffie. Een dame met zwart haar en bril in zorguniform kijkt haar lachend aan.

De Marke De Meenthoek in Huizen is een woon- en zorgcentrum voor ouderen in het centrum van het mooie Huizen. Het huis is uniek in 't Gooi vanwege haar combinatie van zorg voor mensen met een visuele beperking, met een chronische lichamelijke hulpvraag en met dementie.

In De Marke De Meenthoek kun je ook zelfstandig wonen in een huurappartement met mogelijkheid van zorg aan huis. In het restaurant eet je tussen 12.00 uur en 13.30 uur een lunch of een warme maaltijd. Ook 's avonds tussen 17.00 en 18.30 uur kun je aanschuiven voor een warme maaltijd in ons restaurant.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van De Marke De Meenthoek ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert en verzint steeds nieuwe activiteiten. Hier zijn ook buurtbewoners welkom.

 • Heb je tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld omdat je terug bent van een ziekenhuisopname of omdat je partner of familie even geen zorg kan bieden? Dan kun je bij De Marke De Meenthoek kortdurend verblijven.

  Je woont dan enkele dagen of weken (maximaal 6) bij ons, waarna u weer teruggaat naar je eigen huis.

Wonen in het mooie Huizen

De Marke De Meenthoek heeft 130 tweekamerappartementen, 9 driekamerappartementen en 8 penthouses. Deze penthouses worden verhuurd in de vrije sector.

De Marke De Meenthoek staat in het mooie centrum van Huizen. Tegenover het zorgcentrum is een uitgaanscentrum met een bibliotheek, een ijssalon en een Ierse pub. Je kunt er ook naar het theater of de film. Er is een zwembad in de buurt. Bent u goed ter been en sportief? Dan is het Gooimeer een aanrader voor een stevige wandeling.

In een kamer met twee grote ramen staan twee lichte leunstoelen met ervoor een glazen salontafel. Aan de muur hangen foto's van een jong stel en een baby.
Langwerpig gebouw, 5 etages van lichte baksteen met glazen entree.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Oudere heer met Franse zwarte pet, geruite blouse en donkerblauwe spencer zit aan een steigerhouten tafel en tekent heel gedetailleerdeen schubdier

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 8.4

Woonzorgcentrum De Marke-De Meenthoek is 27 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Marke - De Meenthoek is goed bereikbaar. Naast het gebouw is het busstation van Huizen. Kom je met de auto? Parkeren kan gratis in de parkeergarage tegenover het gemeentehuis, Graaf Wichmanlaan nr 10.

Adres

Graaf Wichman 5  
1276 KA  Huizen 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl