Locatie

De Gooyer

wonen aan de Dappermarkt

Von Zesenstraat 298, Amsterdam

(020) 462 67 00
Dame met kort grijs haar en fuchsia trui gooit een witte bal richting kegels. Drie ouderen in rolstoel en een jonge vrouw met lang bruin haar kijken toe

De Gooyer staat midden in de levendige Dapperbuurt in Amsterdam Oost, direct aan de gezellige Dappermarkt. Er is altijd reuring, mensen lopen er graag binnen voor een kopje koffie of een praatje, of om mee te doen aan activiteiten. Je kunt hier wonen in een 1-kamerappartement als het thuis niet meer gaat. Er zijn ook appartementen speciaal voor mensen met een lichte verstandelijke beperking.

Ons restaurant serveert dagelijks voor een driegangenmenu voor een redelijke prijs. Buurtbewoners - jong en oud - zijn van harte welkom een hapje mee te eten. Als buurtbewoner kun je ook bij ons terecht voor fysiotherapie, ergotherapie, valpreventie of een scootmobieltraining. Kortom, de Gooyer is een fijne ontmoetingsplek voor iedereen. 

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van De Gooyer ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert allerlei activiteiten en uitstapjes. Laat ons weten wat je leuk vindt om te doen, dan kijken wij of we dit kunnen organiseren.

  Ook buurtgenoten en familie zijn welkom om aan te sluiten bij activiteiten.

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

 • In de buurt vind je veel grote en kleine winkels, gezellige cafés en restaurants. Zoek je liever de rust op, dan is het Oosterpark op loopafstand.

 • De Gooyer heeft twee Roze Loper Certificaten: één voor haar roze zorg voor ouderen, en één voor de begeleiding aan mensen met een (lichte) verstandelijke beperking.

  Deze Roze Lopers geven aan dat De Gooyer bewust en tolerant omgaat met seksuele diversiteit én dat die inclusie is verwerkt in de kwaliteit van zorg en in het beleid. Mooie woorden, die in goed Amsterdams gewoon betekenen dat in De Gooyer iedereen mag zijn wie zij, die of hij is.

De Gooyer is Amsterdam Oost in het klein
Netty receptionist van De Gooyer
Jonge vrouw met bruin haar ondersteunt een zittende dame in rolstoel bij spelen van een spelletje aan tafel.

Wonen in de Dapperbuurt

De Gooyer heeft 53 éénkamerappartementen voor oudere mensen met een zorgindicatie en 32 appartementen voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Je krijgt hulp en ondersteuning waar je dat nodig hebt. Hulp in de huishouding bijvoorbeeld, of ondersteuning bij het douchen. Maar wat je zelf kunt, blijf je gewoon zelf doen. Zo blijf je actief en zo zelfstandig mogelijk.

Gebouw van 5 etages van rode baksteen met lichte zonneschermen en tuin met bankje en parasols ervoor
Gezellige lichte restaurantruimte met bar en ronde tafels en leren groengrijze stoelem

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Verzorgende met lange bruine paardenstaart kamt het haar van een oudere dame
Zorgmedewerker met zwart ingevlochten haar en bril houdt de handen vast van een dame met grijs kort haar en donkerroze trui die vrolijk kijkt en helpt haar uit haar stoel
Oudere heer met donkerblauwe hoodie zit aan tafel in het restaurant en kijkt de camera in

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 8.7

Woonzorgcentrum De Gooyer is 24 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.7.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

De Gooyer is goed bereikbaar met tram 14 (halte Pontanusstraat), tram 10 (halte Hoogte Kadijk), tram 9 (halte 1e van Swindenstraat) en bus 22 (halte Oosterburgergracht). NS-station Muiderpoort is 5 minuten lopen. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.

Adres

Von Zesenstraat 298
1093 BJ Amsterdam
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl