Locatie

De Diem

Wonen met zorg in het hart van Diemen

Arent Krijtsstraat 48hs, Amsterdam

(020) 660 33 00
Oudere meneer en medewerkster maken samen een kruiswoordpuzzel

De Diem staat midden in Diemen, in een levendige, winkelrijke buurt. Hier kun je wonen als je intensieve begeleiding of behandeling nodig hebt vanwege dementie, een verstandelijke beperking of chronische lichamelijke klachten. De Diem heeft een rustige, omsloten tuin op het zuiden.

In ons restaurant koken we dagelijks een verse maaltijd. Je kunt zelf beslissen waar je eet, en op welk moment van de dag. Naast de warme maaltijd hebben wij ook een ontbijtservice.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van De Diem ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Onze collega's van Schoonzorg maken je appartement één keer per week gedeeltelijk schoon.

  Jijzelf of je naasten zijn verantwoordelijk voor de inhoud van kasten, het verzorgen van planten en bloemen en het afstoffen van fotolijstjes en andere spullen op kastjes en vensterbanken.

 • Als het thuis even niet meer gaat met jou of met je mantelzorger, kun je in De Diem terecht voor tijdelijke opvang. Je verblijft dan maximaal 2 weken in onze respijtkamer of crisisopvang, kunt meedoen aan activiteiten en eten in ons restaurant.

  Wil je meer weten over kortdurend verblijf, neem dan contact op met het Client Servicebureau: 088 267 32 26

 • We organiseren regelmatig activiteiten waar je aan mee kunt doen, afgestemd op jouw interesse en mogelijkheden. Dit kan ook individueel zijn. Je naasten zijn van harte welkom om deel te nemen en je te ondersteunen. Zo zorgen we met elkaar dat je leuke momenten kunt beleven tijdens je verblijf in De Diem.

  Vanuit De Diem is vervoer naar de markt mogelijk tegen een gereduceerd tarief.

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

Wonen in De Diem

In De Diem heb je een eigen 1-kamerappartement met hoog-laagbed, garderobekast, keukenblok met koelkast en ruime sanitaire voorzieningen. Als het nodig is, sluiten we je appartement aan op een alarmsysteem en beeldbewaking.

Jouw appartement is toegankelijk met een elektronische sleutel. Wil je naaste ook een sleutel? Dan betaal je hiervoor borg. Iedere afdeling heeft een eigen huiskamer. Op de tweede etage kun je samen met je familie koken en eten in onze woonkeuken.

Keuken met grote mahoniehouten eettafel en 8 stoelen. Op de muur mooie grote klaprozen tot aan het plafond
Gang met vrolijke schildering met wit tuinhek, regenton, waterpomp, zonnebloemen, groen en klaprozzen

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Een hand houdt een papieren bloem omhoog, gemaakt van oranjerode theezakjes
Oudere dame zit fietst vanuit haar stoel in fitnessruimte
Vrouw lakt nagels van een oudere vrouw in een stoel met paarse nagellak. De oudere vrouw heeft bloemen in haar hand.

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 8.7

Verpleeghuis De Diem is 9 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.7.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Tram 19 stopt vlakbij (halte Arent Krijtstraat) en brengt je via een overstap naar het Centraal Station. Kom je met de auto? Houd dan rekening met de blauwe zone (2 uur gratis parkeren). Op zondag en op feestdagen is parkeren in de buurt van De Diem gratis.

Adres

Arent Krijtsstraat 48hs  
1111 AM  Diemen 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl