Locatie

d'Oude Raai

Wonen in een gezellig huis in De Pijp

Ferdinand Bolstraat 321, Amsterdam

(020) 348 54 00
Een oudere dame met grijs jasje en net sjaaltje zit naast een vrouw met rode trui en gouden oorbellen. Ze kijken vrolijk voor zich uit.

d'Oude Raai staat in één van de gezelligste buurten van Amsterdam. Je woont hier in een recent gerenoveerd appartement aan de Ferdinand Bolstraat op loopafstand van de Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark.

Buurtbewoners en naasten zijn van harte welkom om een goeie kop koffie te komen drinken, mee te eten of deel te nemen aan onze vele activiteiten.

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van d'Oude Raai ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Lekker zingen of liever sportief bezig zijn? In d’Oude Raai is van alles te doen. We bespreken waar je van houdt, en zoeken activiteiten die daarbij passen. We organiseren vaste activiteiten die maandelijks of wekelijks terugkeren, zoals de kookclub, het hobbycafé, bingo, een dialoog, spelmiddag, zingen, en diverse bewegingsactiviteiten. Maar ook leuke uitstapjes, evenementen en optredens. Deze activiteiten zijn ook voor buurtbewoners.

  d’Oude Raai heeft een kapsalon, pedicure en fitnessruimte. Je hoeft je dus geen moment te vervelen! 

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

 • Als je verblijft in d'Oude Raai, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Een oudere dame met een truitje met drukke roze print en een panterprint haarband is aan het sjoelen in een activiteitenruimte

Gerenoveerde appartementen

d’Oude Raai heeft 91 appartementen, waarvan 4 speciaal voor echtparen of samenwonenden die beiden een zorgindicatie hebben. Er zijn vier etages speciaal ingericht voor mensen met dementie, en twee etages voor bewoners met een chronische lichamelijke ziekte.

d'Oude Raai ligt midden in de Pijp, een levendige wijk in Amsterdam Zuid. Vlakbij de Albert Cuyp: de beroemdste markt van Nederland. Het huis is omringd door gezellige straten met veel winkels, restaurants en terrassen, een supermarkt, kinderboerderij, Oranjekerk en Vredeskerk en Huis van de Wijk.

Ben je nog goed ter been en sportief? Dan loop je in ongeveer tien minuten naar het Sarphatipark, een heerlijk groen stadspark met mooie oude bomen. Ben je minder goed ter been, huur dan met je naaste een duofiets bij de gastvrouw of gastheer aan de receptie.

Licht gebouw met 6 verdiepingen met veel erkers. De ingang aan de stoep. Op de voorgrond komt een tram voorbij.
Lichte woonkamer van een appartement, met een erker. Ingericht met een leren bank, 2 gele fauteuils, een dressoir.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Een lachende medewerker helpt iemand die in een rolstoel zit, met sokken aantrekken. Op de achtergrond staan boekenkasten en een eettafel.
Een jongeman met een pet en een oudere damen zitten aan tafel voor een sjoelbak en zwaaien mee met muziek
Oudere man en vrouw spelen samen Rummikub

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Een vergrootglas hangt boven de kaart van Nederland

Gemiddelde beoordeling: 8.8

Woonzorgcentrum d'Oude Raai is 70 keer beoordeeld met een gemiddelde van 8.8.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

d'Oude Raai is goed bereikbaar met het openbaar vervoer bus 65 halte Scheldestraat (station Amsterdam-Zuid) en Tram 12 stopt voor de deur. Kom je met de auto? Betaald parkeren kan voor de deur.

Adres

Ferdinand Bolstraat 321  
1072 MA  Amsterdam 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl