Locatie

Buitenveldert

Fijn wonen in een bosrijke omgeving

Doornburg 2, Amsterdam

(020) 504 60 00 
Vriendelijk kijkende oudere heer met zorgalarm om zijn nek doet oefening voor fijne motoriek met zijn handen. Een begeleider met lange bruine krullen staat naast hem en kijkt naar de handen van de mijnheer

Buitenveldert is een licht en modern zorgcentrum voor ouderen in een prachtige groene omgeving op de grens van Amsterdam en Amstelveen. In de ruime appartementen kun je aangenaam wonen. 

De omgeving is heerlijk groen. In het Amsterdamse Bos kun je genieten van de natuur en fijne wandelingen maken. In de directe omgeving van Buitenveldert vind je verschillende winkels waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen. 

Wat vind je bij ons?

 • Professionals van Buitenveldert ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

  Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

 • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

  Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

 • Een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers organiseert iedere week nieuwe en vertrouwde activiteiten voor bewoners en buurtgenoten.

  We zijn trots op onze Roze Loper: een teken dat we staan voor een veilige omgeving voor roze ouderen. Een aantal van onze activiteiten zijn ook speciaal gericht op acceptatie van mensen uit de queer-community.

 • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

 • Als je verblijft in Buitenveldert, kan dat vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

  Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Vrouw lakt nagels van een oudere vrouw in een stoel met paarse nagellak. De oudere vrouw heeft bloemen in haar hand.

Samen met familie en de buurt

In Buitenveldert woon je in een eigen 2-kamerappartement. Er zijn in totaal 52 appartementen.

We nodigen buurtgenoten en familie van harte uit om langs te komen. Loop gewoon eens binnen voor een kopje koffie, geniet van een heerlijke maaltijd in ons restaurant of doe mee aan een van onze vele activiteiten.

Gevel van een gebouw van 4 etages hoog. Recht voor is de gevel volledig van glas, haaks erop staan een gevel van rode baksteen en twee oranje zonneschermen boven de ramen
Grote ronde roodbruine tafel met 8 stoelen staat in een lichte ruimte met veel glas en op de achtergrond een donkerbruine houten receptiebalie

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Slanke dame met halflang grijs haar en open gezicht doet een bewegingsoefening. Zij heft haar armen in de lucht
Vriendelijk kijkende oudere heer met zorgalarm om zijn nek doet oefening voor fijne motoriek met zijn handen. Een begeleider met lange bruine krullen staat naast hem en kijkt naar de handen van de mijnheer
Twee vrouwenhanden die vervormd zijn door reuma van bovenaf gezien doen een beweegactiviteit

Veelgestelde vragen

 • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

  De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

  Eigen bijdrage berekenen
 • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

 • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 9.4

Woonzorgcentrum Buitenveldert is 11 keer beoordeeld met een gemiddelde van 9.4.

Aanmelden

 1. 1 Indicatie aanvragen

  Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

 2. 2 Neem contact met ons op

  Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

 3. 3 Plaatsing

  Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Buitenveldert is bereikbaar met de bus van Connexxion. Bus 142 brengt je van Amsterdam CS naar Wilnis (halte Kalfjeslaan). Metrolijn 51 rijdt vanaf Amsterdam CS naar Amstelveen Westwijk en stopt op enkele minuten lopen (halte Uilenstede). Er is voldoende gelegenheid voor (betaald) parkeren.

Adres

Doornburg 2 
1081 JB  Amsterdam 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl