Fysiotherapie

De fysiotherapeut helpt je bij klachten van het lichaam en geeft adviezen over bewegen en zelfstandigheid. De fysiotherapeut behandelt je thuis of op een locatie van Cordaan, afhankelijk van je situatie en mogelijkheden. 

Bewegen is gezond, maar als je ouder wordt niet altijd vanzelfsprekend. Onze fysiotherapeuten helpen je om gemakkelijker en veiliger te bewegen, je zelfstandigheid te vergroten en klachten te verminderen. Samen met de fysio kijk je in je eigen omgeving hoe je gemakkelijker kunt bewegen en leven.  

Je doet samen oefeningen voor

 • bewegen binnen en buitenshuis 

 • lopen met of zonder loophulpmiddel 

 • balansproblemen en valpreventie 

 • pijnklachten aan spieren en gewrichten 

Een man en een fysiotherapeut doen oefeningen op de loopbrug.
Een man heeft zijn hand in een beugel en doet oefeningen. De fysiotherapeut ondersteunt hem hierbij.
Oudere dame in fitnessruimte fietst vanuit stoel met medewerker ernaast

Aanmelden

 1. 1 Aanmelding

  Meld je aan voor fysiotherapie thuis via het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26 of fysiotherapieindewijk@cordaan.nl Je huisarts, wijkverpleegkundige of specialist kan je ook aanmelden.

 2. 2 Gesprek

  Met de fysio bespreek je de klachten en doe je een aantal tests om te zien wat nodig is om je weer op de been te krijgen.

 3. 3 Start behandeling

  De fysiotherapeut stelt een behandelplan op. Na je akkoord start de behandeling.

Veelgestelde vragen

 • Je kunt zonder verwijsbrief van je huisarts of specialist contact zoeken met een fysiotherapeut. Alleen bij een chronische indicatie heb je een verwijzing nodig.

  Behandelingen fysiotherapie worden meestal vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar wat de voorwaarden zijn om voor een vergoeding voor de therapie in aanmerking te komen. 

  Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. 

 • Wij hebben gespecialiseerde fysiotherapeuten op het gebied van orthopedie, ziekte van Parkinson, bekkenbodemproblematiek en dementie.

 • Heb je een verstandelijke beperking of een kind met een beperking? Dan kun je terecht bij fysiotherapeuten die speciaal zijn opgeleid voor mensen met een beperking.

  Fysiotherapie voor mensen met een verstandelijke beperking
 • Onze fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Paramedici. Zij doen jaarlijks trainingen en cursussen om bij te blijven van de laatste ontwikkelingen in de fysiotherapie.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl