Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Cordaan biedt op drie locaties zorg aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Niet-aangeboren hersenletsel is letsel dat is ontstaan door een ongeluk, een val, een bloeding of hartfalen.

De drie locaties waar mensen met NAH worden verzorgd zijn: Ottho Heldringstraat (Nieuw-West), De Buitenhof (Zuid) en Eben Haëzer (Zuidoost).

Ottho Heldringstraat

De Ottho Heldringstraat heeft drie units met in totaal 18 appartementen. Elk appartement heeft eigen douche en toilet. Hier wonen mensen die vanwege niet aangeboren hersenletsel de regie over hun leven niet goed meer kunnen voeren en verpleeghuiszorg nodig hebben.

Het begeleidingsteam bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden, en daarnaast een arts, een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Een activiteitenbegeleider begeleidt de dagactiviteiten van de bewoners.
Dit multidisciplinaire team heeft ruime ervaring met specifieke NAH-problematiek.

De Buitenhof

De Buitenhof is een verpleeghuis in Amsterdam Zuid. In De Buitenhof is een afdeling speciaal ingericht voor mensen met NAH. Deze afdeling heeft 12 appartementen, met twee gemeenschappelijke huiskamers. De meeste bewoners zijn relatief jong.

Het begeleidingsteam bestaat uit verpleegkundigen, verzorgenden, een arts, een psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en logopedist. Een activiteitenbegeleider begeleidt de dagactiviteiten van de bewoners.

Het multidisciplinaire team heeft ruime ervaring met de specifieke NAH-problematiek.

Eben Haëzer

Zorgcentrum Eben Haëzer in Zuidoost is geheel gerenoveerd. Er is een afdeling ‘intensieve zorg’ waar mensen met ernstig hersenletsel verpleegd worden. Het gaat vooral om patiënten met hersenschade die gepaard gaat met stoornissen van het bewustzijn. Deze mensen hebben intensieve 24-uurszorg nodig.

De afdeling bestaat uit 10 appartementen, ieder met een eigen toilet en douche. Er is een huiskamer en een zusterpost. Drie van de appartementen zijn gereserveerd voor patiënten die ademhalingsondersteuning nodig hebben, bijvoorbeeld als gevolg van een dwarslaesie of de spierziekte ALS.

De zorg wordt geboden door een multidisciplinair team bestaande uit verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en een psycholoog.

  1. Meer informatie

    Voor meer informatie over NAH en aanmelden kunt u bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

  2. Indicatie aanvragen

    Om te wonen op een NAH-afdeling is een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt met het aanvragen van deze indicatie.

  3. Rondleiding

    Bent u geïnteresseerd in een van de NAH-afdelingen? Bel de locatie voor een afspraak en een rondleiding.