Het Spaarnhout

Het Spaarnhout

 • Revaleiland 6A (3A, 3B, 3C, 6B en 6C), Amsterdam
 • 088 267 32 26

Kleinschalig groepswonen in het Westelijk Havengebied

Het Spaarnhout is onze nieuwe, kleinschalige woonzorgvoorziening in de Houthaven van Amsterdam. Op deze bijzondere plek bieden wij intensieve zorg aan (dementerende) ouderen. Wij hebben een prachtige plek in het duurzame woningbouwproject ‘Life’. De eerste etage is inmiddels door ons in gebruik genomen en wij verwachten medio maart volledig operationeel te zijn. Wij kunnen niet wachten!

Klik hier voor een virtuele tour door en rondom het Life-gebouw.

Zorg bij Het Spaarnhout

 • 24-uurszorg en behandeling

  Wij bieden omgevingsgerichte zorg gebaseerd op de belevingswereld van mensen met dementie. Daarbij gaan wij zoveel mogelijk uit van wat de cliënt nog zelf kan.

 • Begeleiding

  We leren u omgaan met de gevolgen van uw beperking of uw handicap. We kijken bijvoorbeeld samen naar uw dagindeling en uw alledaagse taken, zoals het huishouden of uw persoonlijke verzorging. We helpen en begeleiden daar waar het nodig is.

 • Hulp bij het huishouden

  Als het nodig is helpen wij u bij het huishoudelijk werk. Wij helpen u bij het schoonhouden van uw kamer, het wassen van uw kleding en uw linnengoed of bij de boodschappen. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.

 • Verpleging

  Onze verpleegkundigen helpen u bij uw medicatie, wondverzorging, injecties, stoma verzorging of sondevoeding, bij revalideren of bij het herstel als u ziek bent.

 • Persoonlijke verzorging

  Wij helpen u bij het wassen, het aan- en uitkleden, het eten en drinken of het innemen van medicatie. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.

 • Welzijnsactiviteiten

  Onze welzijnsactiviteiten vormen een vast onderdeel van onze zorgroutine. We doen alles om de dagelijkse sleur te doorbreken en de verveling tegen te gaan.

Sfeervol wonen

Het Spaarnhout biedt kleinschalig groepswonen voor 48 dementerende ouderen met een zorgindicatie ZZP 5. Verspreid over drie verdiepingen, hebben we hier plek voor zes woongroepen van 7 tot 9 bewoners. Elke bewoner krijgt een eigen zit-slaapkamer met aangrenzende badkamer. Op elke etage vindt u twee sfeervolle huiskamers met keuken. Hier worden elke dag verse maaltijden bereid en komt men samen voor ontmoeting en gezelligheid.
De groepswoningen worden door middel van een (afsluitbare) gang met elkaar verbonden. Deze gang vormt tevens de toegang tot de afzonderlijke zit-slaapkamers en partnerkamers. Wilt u naar buiten voor een frisse neus of om de benen strekken? Dan kunt u terecht in onze prachtige binnentuin die deel uit maakt van het nieuwbouwproject ‘Life’.

Nieuwbouwwijk of stad?

Wij mogen ons (één van) de trotse bewoners van woningbouwproject ‘Life’ noemen. Dit moderne woongebouw ligt op Revaleiland, het derde eiland van de Houthavens. Daar waar schippers vroeger hun lading losten, verrijst nu een Amsterdamse woonwijk met circa tweeduizend woningen, ruim zeventig woonboten en tal van voorzieningen. Als een echte stad, meegroeiend met de mensen die er wonen, werken en leven. Naast kleinschalig groepswonen, treft u in hetzelfde gebouw onze thuiszorg en dagbesteding, diverse koop- en huurwoningen, een gezondheidscentrum én commerciële horeca.

Liefdevolle verzorging

De mens achter de cliënt: dáár gaat het om. Onze medewerkers doen alles om u zo respectvol en goed mogelijk te verzorgen, in een beschermde omgeving. Wij gaan zoveel mogelijk uit van wat u nog wél kunt. Daarom stimuleren wij u om zoveel mogelijk zelf te doen en helpen wij waar dat nodig is. Wij willen dat u kunt genieten van uw oude dag. Onze kleinschalige 24-uurszorg laat zich het best omschrijven aan de hand van vijf speerpunten:

 • Veiligheid en beschutting door vormgeving en inrichting van de woonomgeving;
 • Omgevingsgerichte zorg gebaseerd op de belevingswereld van mensen met dementie;
 • Intensieve verzorging en behandeling in combinatie met een afwisselende dagbesteding;
 • Minimale vrijheidsbeperking, tenzij dit écht niet anders kan;
 • Speciale aandacht en begeleiding tijdens de laatste levensfase.

Uw familie in de hoofdrol

Mensen die bij ons komen wonen, bevinden zich meestal in de laatste fase van hun leven. Voor ons betekent dat een enorme verantwoordelijkheid. Naast goede zorg willen we ook ruimte geven aan plezier. De problemen rondom dementie en ouderdom proberen wij zoveel mogelijk te beperken. Daarom houden wij uw bestaande (zorg)netwerk zoveel mogelijk intact, tijdens verdrietige én mooie momenten. Uw familie, die altijd een hoofdrol in uw leven heeft gespeeld, moet die hoofdrol behouden. En, zo leert de ervaring: De aanwezigheid van familieleden, mantelzorgers en vrijwilligers draagt bij aan de gezellige en huiselijke sfeer die wij nastreven!

Weg met die dagelijkse sleur!

In onze visie is een zinvolle en afwisselende dagbesteding minstens zo belangrijk als lichamelijke verzorging. We doen alles om de dagelijkse sleur te doorbreken en de verveling tegen te gaan. Onze welzijnsactiviteiten vormen dan ook een vast onderdeel van onze zorgroutine. Zowel de individuele- als groepsactiviteiten worden georganiseerd (en uitgevoerd!) door onze eigen zorgmedewerkers, met ondersteuning van ondersteuningsmedewerkers of een gastvrouw. Doordat wij deze directe betrokkenheid laten samensmelten met de specifieke voorkeuren van onze bewoners, zijn wij in staat om activiteiten op maat aan te bieden. Bij alles wat we doen streven we naar de perfecte balans tussen het aanspreken van mogelijkheden en het rekening houden met beperkingen. Een glimlach op uw gezicht; dat is waar wij het voor doen!

Voorzieningen

 • Restaurant - ook voor bezoekers

 • WiFi

 • Betaald parkeren

 • Binnentuin

 • Lift aanwezig

 • Restaurant in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Zwembad in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal woongroepen
  6
 • Aantal zitslaapkamers
  48
 • Aantal bewoners
  48
 • Aantal etages
  3

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij de zorgbehoefte. Als u in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wlz (Wet langdurige zorg). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding.

U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging & Verzorging' leest u alles over deze regels.

Wachtlijst

Wilt u informatie over plaatsingsmogelijkheden en persoonlijk advies van een van onze cliëntconsulenten over uw eigen situatie?
Neem dan contact op met het Cliënten Servicebureau van Cordaan.

Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26

 1. Meer informatie

  Bel met ons Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om bij Het Spaarnhout te komen wonen heeft u een zorgindicatie ZZP5 nodig. Het Cliënten Servicebureau van Cordaan helpt u graag met de aanvraag.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in onze nieuwe woonzorglocatie Het Spaarnhout? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Neem voor een afspraak contact op metons Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26

Contact

 • Bel 088 267 32 26

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Revaleiland 6A (3A, 3B, 3C, 6B en 6C) | 1014 ZG | Amsterdam

Bereikbaarheid

Het Spaarnhout ligt op steenworpafstand van Amsterdam Centraal Station, De Spaarndammerbuurt, buurtwinkels, gezellige horeca, scholen, sportverenigingen, openbaar vervoer en diverse uitvalswegen. Zowel met het openbaar vervoer (bus 22/48) als met de auto of fiets zijn we uitstekend bereikbaar. Let op: bezoekers die met de auto komen, moeten betaald parkeren.