d'Oude Raai

d'Oude Raai

 • tijdelijk adres: Johan Jongkindstraat 3, Amsterdam

***De nieuwe d’Oude Raai … nog even geduld***

d’Oude Raai is volgens planning verbouwd en opgeleverd. Helaas voor de bewoners die er (weer) komen wonen, is de verhuizing in januari wegens de lockdown uitgesteld. De ingebruikname door bewoners staat nu gepland vanaf 22 februari 2021. Bewoners en medewerkers zijn tijdelijk verhuisd naar De Riekerhof in Amsterdam West: Johan Jongkindstraat 3. Tel. (020) 518 60 00

Wat kunt u verwachten?

Veel buurtbewoners keken al nieuwsgierig naar binnen of klopten op het raam voor informatie. Er is een flyer voor de buurt in de maak met daarin de openingstijden en het activiteitenprogramma, dat ook voor hen wordt samengesteld. Het uitbrengen van deze flyer is uitgesteld omdat we nog niet weten wanneer we de buurt weer welkom mogen heten.

Gelukkig kunnen we vanaf 8 februari wel weer van start met de dagbesteding voor ouderen. Als u geïnteresseerd bent naar de mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met onze senior participatiecoaches: Ellen van der Wal (06-22846972) en Linda Corlu (06-31667395). U kunt ook een e-mail sturen naar: ouderaai@deburen.amsterdam

We hopen dit voorjaar ook voor de buurt weer open te mogen gaan voor ontmoeting, gezonde en gezellige activiteiten. De organisatie is in handen van De Buren, het label van Cordaan waarbij samenwerking in de buurt centraal staat. Ook actieve bewoners kunnen in d’Oude Raai eigen activiteiten organiseren. Samen met verschillende organisaties uit de buurt wordt door De Buren een programma samengesteld met informatie en advies voor buurtbewoners. Meer informatie volgt via www.deburen.amsterdam.

De nieuwe d’Oude Raai op een rijtje:

 • 91 zorgappartementen/studio’s voor ouderen met een intensieve zorgbehoefte
 • Een grand café en activiteitenruimtes met een gevarieerd aanbod en programma voor (buurt)bewoners
 • Een heerlijke tuin met terrassen en verbinding met de kinderboerderij
 • Uitvalsbasis voor Zorg in de Wijk en ambulante teams. 

Alvast een impressie

Wonen

Op locatie d’Oude Raai bevinden zich 94 appartementen, waarvan 74 tweekamer appartementen en 20 één kamer appartementen. Wonen in woon- en zorgcentrum d’Oude Raai betekent wonen in een appartement met de hulp die u nodig heeft. Ons team van betrokken, goed opgeleide mensen helpt u om uw leven in te delen zoals u wenst. Uw zelfstandigheid staat hierbij voorop.  Er is in d’Oude Raai één etage speciaal in gericht voor cliënten met dementie en één etage voor cliënten met Psychiatrische problematiek. Deze cliënten hebben ieder een eigen appartement en kunnen gebruik maken van een gezamenlijke huiskamer op de etage.

De omgeving

Woon- en zorgcentrum d'Oude Raai ligt midden in de Pijp, een levendige wijk in Amsterdam Zuid. d'Oude Raai is vlakbij de Albert Cuypmarkt, de beroemdste markt van Nederland, en is omgeven door gezellige straten met veel winkels, restaurants en terrassen. Boodschappen kunt u doen bij een vlakbij gelegen supermarkt.
In de buurt vindt u een sporthal, een kinderboerderij, de Vredeskerk, de Oranjekerk en het huis van de wijk. Voor wie goed ter been is en houdt van een wandeling zijn het Beatrixpark en het Sarphatipark een aanrader. Hier kunt u heerlijk wandelen of op een bankje zitten aan het water. Voor de mensen die minder ter been zijn, gaat regelmatig een groep vrijwilligers met de cliënten wandelen in de omgeving van d’Oude Raai

Brasserie Bol

Brasserie Bol is een sfeervolle ontmoetingsplaats voor het nuttigen van de maaltijd, maar ook voor een kopje koffie, een drankje en een hapje kunt u in onze brasserie terecht. Naast bewoners van d'Oude Raai zijn ook wijkbewoners, familie en andere bezoekers van harte welkom. Brasserie Bol is maandag t/m vrijdag geopend van 09.30 tot 19.00 uur. In de weekenden en op feestdagen zijn wij open van 9:30-15:00 uur. In het café van Brasserie Bol ontmoet u buren of uw familie voor een kopje koffie of een heerlijk drankje. Elke woensdag ochtend is er tussen 10:15 en 11:30 koffie met vers gebak. In het Grand café kunt u ook gebruik maken van één van onze heerlijke gerechten van de kleine kaart.

Elke dag kunt u in Brasserie Bol genieten van een gezonde smaakvolle drie gangen maaltijd. Op maandag tot en met vrijdag kunt u om 12:30 uur en om 17:30 uur terecht voor een warme maaltijd. In het weekend en op feestdagen om 12:30 uur. Voor de warme maaltijd is er een wekelijks wisselend menu. De maaltijden worden grotendeels vers bereid. Voor een drie gangen menu betaalt u als bezoeker € 7,50. Bewoners van d'Oude Raai maken gratis gebruik van de warme maaltijd.

Bed in de buurt (tijdelijk verblijf)

Heeft u tijdelijk zorg nodig, bijvoorbeeld omdat uw partner of familie even geen zorg kan bieden? Of omdat u na een ziekenhuisopname niet direct naar huis kunt? Dan kunt u bij d'Oude Raai terecht voor een bed in uw eigen buurt in een van onze speciaal ingerichte kamers.

Bij 'Bed in de buurt' woont u enkele dagen of weken (maximaal 6) in d'Oude Raai. Daarna gaat u weer terug naar uw eigen huis. U kunt gebruik maken van bed in de buurt als u door omstandigheden tijdelijk geen verzorging thuis kunt krijgen. Meer informatie over bed in de buurt leest u op de pagina kortdurend eerstelijns verblijf en respijtzorg.

Activiteiten

Lekker zingen of liever sportief bezig zijn? In d’Oude Raai is van alles te doen. Met tal van sociale en/of creatieve activiteiten proberen we aan te sluiten op uw behoefte en interesses. d’Oude Raai bied een divers activiteitenaanbod voor zowel bewoners als buurtbewoners. Er zijn vaste activiteiten die maandelijks of wekelijks terug keren, zoals de kookclub, het hobby café, bingo, een dialoog, spelmiddag, zingen, en diverse bewegingsactiviteiten. We organiseren ook diverse leuke uitstapjes, evenementen en optredens. In woonzorgcentrum d’Oude Raai kunt u ook gebruik maken van onze kapsalon, pedicure en fitnessruimte.Als u wilt hoeft u zich geen moment te vervelen!
Meer informatie vindt u op onze speciale pagina voor dagbesteding.

Samenwerkingen

d'Oude Raai werkt samen met diverse organisaties, zoals:

Stichting Wera, Vrijwilligerscentrale Amsterdam, Amsterdam Cares, GGZ in geest, Dialoog in Actie, Het Zuiderlicht College, Hervormd Lyceum Zuid, De Scholekster, Puur-zuid, Muzikaal Mokum, de Vredeskerk, de Oranjekerk, Granny’s Finest en Senioren student.

Roze Loper

D’Oude Raai ontving in 2010 voor het eerst een Roze Loper en ook dit jaar (2017) is deze loper weer verlengd voor de locatie. De Roze Loper is het certificaat voor woonzorgcentra die hebben aangetoond LHBT (Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) vriendelijk  te zijn. Dit certificaat geeft u de zekerheid dat wij actief werken aan een sfeer van respect, openheid en tolerantie. De Roze Loper is een initiatief van het Consortium Roze 50+ (ANBO, COC Nederland, Movisie en Vilans) en KIWA. In d’Oude Raai zijn diverse activiteiten met een ‘roze’ tintje, ook voor buurtbewoners. Jaarlijks doet d’Oude Raai mee aan de Grey Pride met diverse 'roze' activiteiten. Om zo met alle bewoners en buurtbewoners het grootste feest van Amsterdam te vieren. Maar ook om aandacht te vragen voor het welzijn van de ‘onzichtbare’ groep 'roze' ouderen. 

Geïndiceerde dagbesteding

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen blijven, samen koffie drinken, bewegen, spelletjes doen, of de krant lezen? In d’Oude Raai bieden we dagbesteding voor senioren vanaf 55 jaar. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Met dagbesteding bieden we ondersteuning aan senioren en hun mantelzorgers in het behouden van hun zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. U kiest samen met een van onze medewerkers aan welke activiteiten u kunt deelnemen. U krijgt bij ons de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Als het nodig is overleggen onze medewerkers met de thuiszorg, de fysiotherapeut of de ergotherapeut.

Ons Team

Wij zijn trots op ons team van vaste medewerkers, En speciaal de vele vrijwilligers en mantelzorgers die onze  medewerkers ondersteunen. Dit team van betrokken, goed opgeleide mensen helpt de bewoners om het leven in te delen zoals zij dat wensen. Ons team zet zich ook in om mensen uit te wijk te ondersteunen zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen.

d'Oude Raai vindt de mening van cliënten en hun familie over de zorg belangrijk. Dat gebeurt individueel in de gesprekken tussen de begeleiders en de cliënt/familie. Er zijn onderwerpen die meerdere cliënten raken: voor deze onderwerpen heeft d'Oude Raai een cliëntenraad, deze raad behartigd de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van d'Oude Raai.

 

 

Zorg bij d'Oude Raai

 • Begeleiding

  We leren u omgaan met de gevolgen van uw beperking of uw handicap. We kijken bijvoorbeeld samen naar uw dagindeling en uw alledaagse taken, zoals het huishouden of uw persoonlijke verzorging. We helpen en begeleiden daar waar het nodig is.

 • Hulp bij het huishouden

  Als het nodig is helpen wij u bij het huishoudelijk werk. Wij helpen u bij het schoonhouden van uw kamer, het wassen van uw kleding en uw linnengoed of bij de boodschappen. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.
   

 • Persoonlijke verzorging

  Wij helpen u bij het wassen, het aan- en uitkleden, het eten en drinken of het innemen van medicatie. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.
   

 • Verpleging

  Onze verpleegkundigen helpen u bij uw medicatie, wondverzorging, injecties, stoma verzorging of sondevoeding, bij revalideren of bij het herstel als u ziek bent.
   

 • Fysiotherapie

  Onze fysiotherapeuten adviseren, behandelen en begeleiden u bij problemen met mobiliteit en bewegen.
   

 • Ergotherapie

  Ergotherapie is voor iedereen die praktische problemen ondervindt bij het uitvoeren van de gewone dagelijkse handelingen en activiteiten. De ergotherapeut helpt u bij het vinden van oplossingen voor het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten.
   

 • Logopedie

  Logopedie helpt u bij taal-, spraak- en slikproblemen. Als u in een gesprek niet (meer) onder woorden kunt brengen wat u wilt zeggen, als u niet duidelijk meer kunt spreken waardoor mensen in uw omgeving u niet goed kunnen verstaan of als u moeite heeft met slikken en tijdens maaltijden kan logopedie u helpen.

Voorzieningen

 • Dakterras

 • Restaurant in huis

 • Restaurant - ook voor bezoekers

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Sportruimte

 • Maaltijdservice

 • Technische Dienst

 • Wasservice

 • WiFi

 • Winkel in huis

 • Logeerkamer voor bezoek

 • Betaald parkeren

 • Bibliotheek

 • Buitentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Kapper

 • Koffiehoek

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal etages
  6
 • Aantal 1-kamerappartementen
  20
 • Aantal 2-kamerappartementen
  74
 • Gastvrijheid met sterren
  4
 • Roze loper
  ja

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding.

U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging & Verzorging' leest u alles over deze regels.

Plaatsingsmogelijkheden

Wilt u informatie over plaatsingsmogelijkheden en persoonlijk advies van een van onze cliëntconsulenten over uw eigen situatie?
Neem dan contact op met het Cliënten Servicebureau van Cordaan.

Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26

 1. Meer informatie over wonen

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in d'Oude Raai? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel gerust voor een afspraak: (020) 348 54 00.

Contact

 • Bel

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  tijdelijk adres: Johan Jongkindstraat 3 | 1062 CK | Amsterdam

Bereikbaarheid

d'Oude Raai is goed bereikbaar met het openbaar vervoer bus 65 halte Scheldestraat (station Amsterdam-Zuid) en Tram 12 halte Cornelistroostplein (Amstelstation). Komt u met de auto? Betaald parkeren kan voor de deur.