d'Oude Raai

d'Oude Raai

 • Ferdinand Bolstraat 321, Amsterdam
 • 020 348 54 00

d’Oude Raai

Woonzorgcentrum d'Oude Raai staat in één van de gezelligste buurten van Amsterdam. Gelegen aan de Ferdinand Bolstraat, naast het Okurahotel en op loopafstand van de Albert Cuypmarkt en het Sarphatipark. Naast wonen in een ruim appartement kunt u meedoen aan verschillende sociale en culturele activiteiten. Daarnaast vervult d’Oude Raai een steeds belangrijker rol in de wijk.

Wonen

In locatie d’Oude Raai bevinden zich 91 appartementen, hiervan zijn er 4 appartementen geschikt voor echtparen die beiden een zorg-indicatie hebben. Wonen in woon- en zorgcentrum d’Oude Raai betekent wonen in een appartement met de hulp die u nodig heeft. Ons team van betrokken, goed opgeleide mensen helpt u om uw leven in te delen zoals u wenst. Uw zelfstandigheid staat hierbij voorop. Er zijn in d’Oude Raai 4 etages speciaal in gericht voor bewoners met dementie en 2 etages voor bewoners met een lichamelijke aandoening.

De omgeving

Woon- en zorgcentrum d'Oude Raai ligt midden in de Pijp, een levendige wijk in Amsterdam Zuid. d'Oude Raai is vlakbij de Albert Cuypmarkt, de beroemdste markt van Nederland, en is omgeven door gezellige straten met veel winkels, restaurants en terrassen. Boodschappen kunt u doen bij een vlakbij gelegen supermarkt.

In de buurt vindt u een sporthal, een kinderboerderij, de Vredeskerk, de Oranjekerk en het Huis van de Wijk. Voor wie goed ter been is en van een wandeling houdt, zijn het Beatrixpark en het Sarphatipark een aanrader. Hier kunt u heerlijk wandelen of op een bankje zitten aan het water. Voor de mensen die minder ter been zijn, gaat er regelmatig een groep vrijwilligers met  bewoners wandelen in de omgeving van d’Oude Raai.

Ook kunt u samen met familie gebruik maken van de duofiets, deze is te huren via de gastvrouw/heer.

Brasserie de Buren

Brasserie de Buren is een sfeervolle ontmoetingsplaats voor het nuttigen van een maaltijd, maar ook voor een kopje koffie, een drankje en een hapje kunt u in onze brasserie terecht. Naast bewoners van d'Oude Raai zijn ook wijkbewoners, familie en andere bezoekers van harte welkom.

In verband met Covid-19 zijn de openingstijden van Brasserie de Buren tijdelijk aangepast. U kunt hiernaar informeren bij de gastheer of -vrouw. Op dit moment is de brasserie geopend van maandag t/m zondag, van 10:00 tot 18:00 uur.

Iedere dag kunt u in Brasserie de Buren genieten van een gezonde smaakvolle twee-gangen maaltijd. Er is een wekelijks wisselend menu. Iedere dag kunt u om 17.00 uur terecht voor de warme maaltijd. De maaltijden worden grotendeels vers bereid. Voor het twee-gangen menu betaalt u als bezoeker € 8,85. Bewoners van d'Oude Raai maken hier gratis gebruik van.

Activiteiten

Lekker zingen of liever sportief bezig zijn? In d’Oude Raai is van alles te doen. Met tal van sociale en/of creatieve activiteiten proberen we aan te sluiten op uw behoefte en interesses. d’Oude Raai biedt een divers activiteitenaanbod voor zowel bewoners als buurtbewoners. Er zijn vaste activiteiten die maandelijks of wekelijks terugkeren, zoals de kookclub, het hobby café, bingo, een dialoog, spelmiddag, zingen, en diverse bewegingsactiviteiten. We organiseren ook diverse leuke uitstapjes, evenementen en optredens. In woonzorgcentrum d’Oude Raai kunt u ook gebruik maken van onze kapsalon, pedicure en fitnessruimte. Als u wilt hoeft u zich geen moment te vervelen!

Meer informatie vindt u op onze speciale pagina voor dagbesteding.

Samenwerkingen

d'Oude Raai werkt samen met diverse organisaties, zoals:

Combiwel, Stadsdorp de Pijp/Rivierenbuurt, Stichting Wera, Vrijwilligerscentrale AmsterdamAmsterdam Cares, GGZ in geest, Dialoog in Actie, Het Zuiderlicht College, Hervormd Lyceum Zuid, De Scholekster, Puur-zuid, Muzikaal Mokum, de Vredeskerk, de Oranjekerk, de OBA, en Senioren student.

Geïndiceerde dagbesteding

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen blijven, samen koffie drinken, bewegen, spelletjes doen, of de krant lezen? Bij de Buren d’Oude Raai bieden we dagbesteding voor senioren vanaf 55 jaar. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven. Met dagbesteding bieden we ondersteuning aan senioren en hun mantelzorgers in het behouden van hun zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. U kiest samen met een van onze medewerkers aan welke activiteiten u kunt deelnemen. U krijgt bij ons de zorg en begeleiding die u nodig heeft. Als het nodig is overleggen onze medewerkers met de thuiszorg, de fysiotherapeut of de ergotherapeut.

Meer informatie vind u op onze speciale pagina voor dagbesteding.

Roze Loper

d’Oude Raai ontving in 2010 voor het eerst een Roze Loper. De Roze Loper is het certificaat voor woonzorgcentra die hebben aangetoond LHBT (Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) vriendelijk  te zijn. Dit certificaat geeft u de zekerheid dat wij actief werken aan een sfeer van respect, openheid en tolerantie. De Roze Loper is een initiatief van het Consortium Roze 50+ (ANBO, COC Nederland, Movisie en Vilans) en KIWA. In d’Oude Raai zijn diverse activiteiten met een ‘roze’ tintje, ook voor buurtbewoners. Jaarlijks doet d’Oude Raai mee aan de Grey Pride met diverse 'roze' activiteiten. Om zo met alle bewoners en buurtbewoners het grootste feest van Amsterdam te vieren. Maar ook om aandacht te vragen voor het welzijn van de ‘onzichtbare’ groep 'roze' ouderen. 

Ons Team

Wij zijn trots op ons team van vaste medewerkers, En speciaal de vele vrijwilligers en mantelzorgers die onze medewerkers ondersteunen. Dit team van betrokken, goed opgeleide mensen helpt de bewoners om het leven in te delen zoals zij dat wensen. Ons team zet zich ook in om mensen uit te wijk te ondersteunen zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen.

d'Oude Raai vindt de mening van cliënten en hun familie over de zorg belangrijk. Dat gebeurt individueel in de gesprekken tussen de begeleiders en de cliënt/familie. Er zijn onderwerpen die meerdere cliënten raken: voor deze onderwerpen heeft d'Oude Raai een cliëntenraad. Deze raad behartigt de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van d'Oude Raai.

 

 

Zorg bij d'Oude Raai

 • Begeleiding

  We leren u omgaan met de gevolgen van uw beperking of uw handicap. We kijken bijvoorbeeld samen naar uw dagindeling en uw alledaagse taken, zoals het huishouden of uw persoonlijke verzorging. We helpen en begeleiden daar waar het nodig is.

 • Hulp bij het huishouden

  Als het nodig is helpen wij u bij het huishoudelijk werk. Wij helpen u bij het schoonhouden van uw kamer, het wassen van uw kleding en uw linnengoed of bij de boodschappen. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.
   

 • Persoonlijke verzorging

  Wij helpen u bij het wassen, het aan- en uitkleden, het eten en drinken of het innemen van medicatie. We bepalen samen wat u zelf kunt en waar u hulp bij nodig heeft.
   

 • Verpleging

  Onze verpleegkundigen helpen u bij uw medicatie, wondverzorging, injecties, stoma verzorging of sondevoeding, bij revalideren of bij het herstel als u ziek bent.
   

 • Fysiotherapie

  Onze fysiotherapeuten adviseren, behandelen en begeleiden u bij problemen met mobiliteit en bewegen.
   

 • Ergotherapie

  Ergotherapie is voor iedereen die praktische problemen ondervindt bij het uitvoeren van de gewone dagelijkse handelingen en activiteiten. De ergotherapeut helpt u bij het vinden van oplossingen voor het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten.
   

 • Logopedie

  Logopedie helpt u bij taal-, spraak- en slikproblemen. Als u in een gesprek niet (meer) onder woorden kunt brengen wat u wilt zeggen, als u niet duidelijk meer kunt spreken waardoor mensen in uw omgeving u niet goed kunnen verstaan of als u moeite heeft met slikken en tijdens maaltijden kan logopedie u helpen.

 • Geestelijke verzorging

  Als u verblijft in een locatie van Cordaan, krijgt u veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?' Met deze vragen kunt u terecht bij de geestelijk verzorgers van Cordaan. Wij ondersteunen ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof.

  Wilt u in gesprek met een van de geestelijk verzorgers? Zoek hier voor de geestelijke verzorger van uw locatie, of stuur een e-mail naar: geestelijkeverzorging@cordaan.nl

Voorzieningen

 • Restaurant in huis

 • Restaurant - ook voor bezoekers

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Sportruimte

 • Maaltijdservice

 • Technische Dienst

 • Wasservice

 • WiFi

 • Betaald parkeren

 • Buitentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Kapper

 • Koffiehoek

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal etages
  6
 • Aantal 1-kamerappartementen
  91
 • Gastvrijheid met sterren
  4
 • Roze loper
  ja

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding.

U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. In de brochure 'Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging & Verzorging' leest u alles over deze regels.

Plaatsingsmogelijkheden

Wilt u informatie over plaatsingsmogelijkheden en persoonlijk advies van een van onze cliëntconsulenten over uw eigen situatie?
Neem dan contact op met het Cliënten Servicebureau van Cordaan.

Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26

 1. Meer informatie over wonen

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau kan u hierover adviseren.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in d'Oude Raai? U bent van harte welkom voor een rondleiding. Bel gerust voor een afspraak: (020) 348 54 00.

Contact

 • Bel 020 348 54 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Ferdinand Bolstraat 321 | 1072 MA | Amsterdam

Bereikbaarheid

d'Oude Raai is goed bereikbaar met het openbaar vervoer bus 65 halte Scheldestraat (station Amsterdam-Zuid) en Tram 12 stopt voor de deur. Komt u met de auto? Betaald parkeren kan voor de deur.