Vier muren, een raam en ik

Wat blijft er over als dagelijkse afleiding verdwijnt en de wereld lijkt te krimpen?

Trailer

Video door Yorinde Yulan

Ik zit hier, binnen. Ik verblijf tussen vier muren. Ik heb een raam waardoor ik naar buiten kan kijken maar ook daar is het stil. Tik. Tik. De tijd kruipt langzaam voorbij. Ik ga iets doen om iets gedaan te hebben. Ik maak rommel om het weer op te kunnen ruimen. Dagen worden nachten, schaduwen worden monsters en ik zit hier maar, binnen.

Tijdens coronatijd werkte Theater LeBelle aan het project Vier muren, een raam en ik. Een project waarbij de spelers een eerlijke inkijk bieden in hun (binnen)kamer en hun ervaringen van de lockdown tijdens de corona-pandemie delen, alszijnde gezamenlijk verwerkingsproces. Dit is samenwerking met filmmaker Yorinde Yulan en theatermakers Femke Heskes en Jaloe Tielens.

Theater LeBelle wilde haar spelers perspectief bieden. Er was, meer dan ooit, behoefte aan samen zijn, verhalen delen en actief bezig zijn. Door samen een creatief onderzoek aan te gaan werd er ontdekt dat er wel degelijk perspectief is in deze ongrijpbare tijd. Alleen gaat alles net even anders dan anders. Dit proces heeft geresulteerd in een video-installatie waarbij op intieme wijze verslag wordt gedaan van een dagelijkse routine in huiselijke sfeer.

De video-installatie heeft in het Outsider Art museum gedraaid als expositie en is daarna te zien geweest in Museum van de Geest tijdens de Brain Awareness Week (oktober 2021).